Wstaw obraz z właściwością

Witam!!

Jesteśmy na SW 2014 (jesteśmy w trakcie przechodzenia do 2016 roku) i potrzebowalibyśmy Twojej wiedzy do dwóch rozwiązań, które chcielibyśmy wdrożyć.

Pierwszym z nich jest to, że (por . : zdjęcie) na chwilę obecną wstawiamy podpis, który znajduje się na obrazie, wykonując insertion/image/signature.jpg  . Czy można to zrobić za pomocą spersonalizowanej tabeli, takiej jak data i imię ?

Drugie pytanie : czy możliwe jest wstawienie  daty/nazwiska/podpisu na kilku planach, wykonując tylko jedną manipulację ? Podobnie jak w przypadku modułu cadware, aby eksportować kilka planów w formacie pdf jednocześnie.

Z góry dziękuję za odpowiedzi ;)

JB

tableau.png
1 polubienie

Witam

Jeśli chodzi o pierwsze pytanie, obawiam się, że nie.

Po drugie, może to być trudne, ponieważ jeśli plany mają różne formaty (A4 i A3), podpis nie będzie we właściwym miejscu!

Tak mi się wydawało.

W każdym razie dziękuję za odpowiedzi i reakcję (jak zwykle)

1 polubienie

Zobaczmy, czy inne osoby mają ciekawe propozycje!

Myślę, że makro powinno być w stanie:

- wybierz plik zgodnie z zawartością tabeli

- Umieść obraz zgodnie z formatem

1 polubienie

Tak, makro może to zrobić, ale nie automatycznie: musisz uruchomić makro (lub zastąpić przycisk zapisywania lub drukowania ) i integracja obrazów zgodnie z formatem, nie zawsze jest to praktyczne.

Ile jest różnych podpisów?

Jednym z pomysłów, który może zadziałać (w przypadku obu pytań), jeśli jest tylko jeden podpis (ale nadal majsterkuje), jest wyświetlenie domyślnego podpisu i wyświetlenie na nim notatki.

Jeśli tekst notatki jest pusty, pojawi się podpis.

Więcej informacji:

http://help.solidworks.com/2015/french/SolidWorks/sldworks/HIDD_SELECT_PROPERTY.htm

Witam

Aby odpowiedzieć na Twoje pytania, każdy z nas ma swoje własne mapy bazowe z naszymi podpisami oraz naszym imieniem i nazwiskiem oraz prawem własności do daty utworzenia pliku. Myślę, że możliwe jest również stworzenie tego jako nomenklatury z tabelą; Automatyczna data oraz imię i nazwisko oraz podpis każdej osoby.

date_nom_siganture.sldtbt
1 polubienie

Jest nas czterech, to prawda, że pomysł, aby każdy z nas miał własne plany tła z podpisem już powyżej, nie jest głupi. Będziemy musieli po prostu wziąć 4 razy więcej w dniu, w którym chcemy dokonać na nim modyfikacji^^

Notatka może ukrywać podpis i za pomocą właściwości sprawić, że ta notatka zniknie?

W domu prześledziłem podpisy w splajnie, a następnie stworzyłem bloki, które wyświetlam lub nie wyświetlam w kartridżu.

2 polubienia

I czy możemy wstawić blok za pomocą niestandardowych właściwości? Wszyscy chcielibyśmy zarządzać z tego panelu, a nie szukać obrazów/bloków/obrazów gdzie indziej

Witam

Jestem bardzo ciekawy, w jaki sposób robisz użytek z podpisów!

Podpis to z definicji znak umieszczony przez osobę, która przeczytała dokument, ale tutaj mówimy o uprzednim wstawieniu podpisu do swoich dokumentów.

Ten post absolutnie nie jest krytyką, ale staram się zrozumieć: jeśli twój podpis nie jest ręczny, to po co zawracać sobie głowę składaniem podpisu? Prosty znacznik wyboru w rogu tabelki rysunkowej lub niestandardowa właściwość z prośbą o zaznaczenie pola "podpis" lub "wiza" nie spełniłyby tej funkcji? Jest to bardzo łatwe do skonfigurowania i może obejmować kilka osób.

Rozwiązanie pliku obrazu jest możliwe przez włamanie, ale stanowi dla mnie wyzwanie.

Dziękuję za oświecenie mnie, jeśli potrzebujesz podpisu "ręcznej czcionki"

Tictic

2 polubienia

Rozumiem, że tak, chodzi o to, że jesteśmy proszeni o podpisanie planów (komputerowo nie stanowi problemu). Robienie tego na papierze oznacza, że musisz je zeskanować, aby mieć je jako plik pdf , a rozdzielczość jest gorsza, nie wspominając o tym, że musisz zmienić nazwy wszystkich plików skanera na nazwę planu.

Edycja: a pola są wypełniane w miarę upływu kroków , a nie wszystkie na początku

Ok, rozumiem więc lepiej!

W takim przypadku oferuję Ci rozwiązanie, które jest warte tego, co jest warte, a które jest proste do wdrożenia. Dziś używam w moich posłach do PE znaczków (szkiców, które zapisałem jako blok),  których regularnie używam, aby wspomnieć o PROTO, PILNYM lub WSPÓLNYM UTWORZE...

Następnie w moim okienku zadań tworzę folder i wszystko, co muszę zrobić, to przeciągnąć i upuścić w moim MEPs: zobacz PJ, aby zrozumieć.

Możesz również rozważyć zrobienie 4 bloków szkiców odpowiadających Twoim 4 podpisom i wsunięcie ich do swoich posłów, kiedy tylko chcesz.

tampons.jpg
1 polubienie

@tictic

Interesuje mnie, czy istnieje rozwiązanie pozwalające wstawić podpis za pomocą właściwości, a jeszcze lepiej, jeśli możesz wybierać spośród kilku podpisów 

edit: Nie widziałem odpowiedzi, tak, to nie są bezpośrednio właściwości niestandardowe, ale nadal jest to łatwiejsze niż przechodzenie przez insert/...  

Myślę, że zdecydujemy się na to rozwiązanie, wszystko, co pozostaje do zrobienia, to złożenie podpisów en bloc

Nigdy go nie używałem, ale myślę, że powinien być w stanie spełnić twoją prośbę. Dlaczego nie korzystać z podpisów PDF?

Zakładam, że Twoje plany są zapisane w tym formacie, a złożenie podpisu na końcu nie miałoby pewnej "automatyzacji" podpisu przy jednoczesnym zachowaniu go cyfrowego (bo w efekcie zgadzam się z @TicTic. Uważam, że przynosi to efekt przeciwny do zamierzonego)

Podpis PDF

Inny podpis PDF (i lepiej wyjaśnione)

2 polubienia

Cóż, w takim razie musisz mieć inną tabelę do modyfikacji. Oto jak to robimy; Patrz w załączeniu

fond_de_plan_avec_nom_et_siganture.docx

Próbowaliśmy podpisu w formacie PDF, ale była to zbyt kłopotliwa procedura, dlatego chcieliśmy wykonać je bezpośrednio w solidworks