Wstawianie załącznika do skoroszytu projektu

Witam

Chciałbym wstawić arkusz danych komponentu w formacie PDF do "segregatora projektowego" części.

niestety podjąłem kilka prób , plik nie pojawia się w folderze "Projektowanie skoroszytu"...

Czy będą jakieś ograniczenia co do formatów plików, które można wstawić?

Witam

W zależności od pomocy możesz importować pliki PDF:

http://help.solidworks.com/2015/french/SolidWorks/sldworks/t_displaying_the_design_binder.htm

Czy jest komunikat o błędzie?

Jaka to wersja SolidWorks? Dodatek SP5 dla wersji 2015 i starszych czy dodatek SP3 dla wersji 2016?

Czy wersja Adobe jest aktualna?

Alternatywnie możesz wstawić plik PDF lub obraz do pliku Word.

Tutaj też znalazłem rozwiązanie:

Jest to spowodowane trybem chronionym, nową funkcją wprowadzoną dla programu Adobe Reader X. Uaktualnienie do wersji Adobe Reader X 10.1.1 powinno rozwiązać ten problem. Jeśli nie można zaktualizować programu Adobe Reader X 10.0, wyłączenie trybu chronionego w programie Adobe Reader X 10.0 umożliwi dostęp do pliku PDF. "Tryb chroniony" można wyłączyć w Edycja > Preferencjach > Ogólne > odznaczając opcję "Włącz tryb chroniony podczas uruchamiania". Więcej informacji można znaleźć w http://kb2.adobe.com/cps/860/cpsid_86063.html. Zobacz także rozwiązanie S-055324 W programie Adobe Reader 11 opcję "włącz tryb chroniony podczas uruchamiania" można znaleźć w obszarze Edytuj > Preferencje > Zabezpieczenia (rozszerzone). Gdy ta opcja zostanie odznaczona, można ją ponownie sprawdzić, a plik PDF zostanie dobrze przypisany do segregatora projektów

Zobacz też:

Jest to problem z OLE specyficzny dla systemów operacyjnych Windows Vista x64 i Windows 7 x64.
Zapoznaj się z następującym artykułem z bazy wiedzy Microsoft Knowledge Base:

http://support.microsoft.com/kb/2457836

Pobierz poprawkę instalacyjną z powyższego linku, a problem powinien zostać rozwiązany.

Witam

Właśnie przetestowałem prosty slajd upuszczony, zrób sztuczkę.

Niech Moc będzie z wami.

3 polubienia

Dziennik projektu

Dokument o nazwie conception.docx  Journal jest osadzony w dokumentach SolidWorks. Charakteryzuje się następującymi właściwościami:

• Pojawia się w folderze Skoroszyt projektu  w drzewie operacji FeatureManager.
  • Jest dokumentem programu Microsoft Word®.
  • Przypomina czasopismo techniczne i zawiera nagłówki, takie jak Nazwa pliku, Opis  i Materiał. Pola te są połączone z właściwościami dokumentu i aktualizowane po otwarciu dziennika. Nazwa pliku jest rzeczywistą nazwą pliku, a Opis i Materiał są niestandardowymi właściwościami dokumentu SolidWorks.
  • Pierwotnie pojawia się jako <Pusty>, który znika po aktywowaniu dziennika.
  • Jest dodawany do pliku SolidWorks po jego włączeniu; w związku z tym rozmiar pliku SolidWorks nie ulega zmianie, chyba że włączymy dziennik.
  • Obsługuje zarówno tekst, jak i osadzone obrazy.
  • Można go usunąć, a następnie ponownie wyświetlić jako <Pusty>.
  • Można wydrukować.

Aby korzystać z dziennika projektu, na komputerze musi być zainstalowany program Microsoft Word.

Temat nadrzędny

Drzewo autorskie FeatureManager

Zadania pokrewne

Wyświetlanie skoroszytu projektu

Edycja dziennika projektu

Aby edytować dziennik projektu:

1. W drzewie tworzenia FeatureManager kliknąć dwukrotnie conception.docx Log w folderze Design Workbook.

Jeśli folder Skoroszyt projektu nie jest widoczny, kliknij prawym przyciskiem myszy część, zespół lub rysunek i wybierz opcję Ukryte obiekty z drzewa > skoroszytu projektu > conception.docx Dziennik > Otwórz.

2. Wpisywanie tekstu, wklejanie obrazów, formatowanie tekstu itp.

W pakiecie Microsoft Office® 2002 można przeciągać obrazy ze schowka. W innych wersjach pakietu Microsoft Office, należy użyć polecenia Wklej , aby wkleić obraz z aktywnego okna w SolidWorks. Możesz także wkleić obrazy z oprogramowania do przechwytywania ekranu, oprogramowania do edycji obrazów itp.

3. Zamknij dziennik.

Zmiany są zapisywane automatycznie.

Do dokumentów SolidWorks można dołączać inne dokumenty, dodając je do folderu Skoroszyt projektowania. 

Szablon dziennika projektowania

Położenie szablonu dziennika projektu można określić w menu Narzędzia > Opcje > Opcje systemowe > Lokalizacje plików .       W polu Pokaż foldery dla wybierz pozycję Szablon dziennika projektowania , aby dodać lub usunąć lokalizację. Domyślnym folderem szablonu dziennika projektu jestdossier_d'installation\lang\langue\.

Aby edytować szablon dziennika projektu:

1. Na karcie Eksplorator plików okienka zadań w obszarze dossier_d'installation\lang\langue\ otwórz  journal.docx.
  2. Edytuj dokument w programie Microsoft Word.
  3. Zapisz i zamknij dokument.

Zmiany pojawiają się po otwarciu nowego dziennika conception.docx w dokumencie SolidWorks.

1 polubienie

Posiadam SLDWorks 2015 SP5.

Teraz, gdy podejmuję próby wstawienia, zawiesza SLDWorks. Muszę go podrapać.

Próbowałem pobrać łatkę oferowaną przez .PL , ale w odpowiedzi otrzymałem tę wiadomość: "Przepraszamy, strona, o którą prosiłeś, jest niedostępna".

Udało mi się obejść mój problem, zamiast umieszczać plik pdf, umieszczam obraz *.jpg... I tam to działa!

1 polubienie

Witam

błąd pochodzi z programu Adobe Acrobat Reader  i poziomu ochrony (ulepszonego) w "preferencjach", musisz wyłączyć niektóre ustawienia dla SLDWorks, aby akceptować dokumenty PDF