Jak mówi Bart, to nie jest problem. Należy jednak podjąć kilka środków ostrożności:
Wybierz metodę "Nowa instalacja". Jeśli jednak instalujesz starsze wersje, wybór jest dokonywany domyślnie, ponieważ nie ma możliwości aktualizacji do starszej wersji. Więc w przeciwieństwie do Barta, powiedziałbym, że należy przeprowadzić instalacje od najnowszej do najstarszej. Nawet jeśli częściej wstawia się nowsze wersje.
Tak widoczny jak załącznik. Musisz być ostrożny, aby wybrać inny katalog dla "Przybornika", ponieważ jeśli zaktualizujesz ten folder, instalując nowszą wersję, przybornik, ale także pomocnik przebijania, będzie bezużyteczny dla poprzednich wersji. Ponadto interesujące jest udostępnienie tych folderów, jeśli chcesz zmodyfikować dane, a Twoi współpracownicy używają tych samych danych.
Mam nadzieję, że ci pomogłem. Jeśli potrzebujesz więcej informacji, nie wahaj się.
Będąc w tym samym przypadku, powiedziałbym, że tak, istnieją procedury, których należy przestrzegać, aby uniknąć mieszania skrzynek z narzędziami, wyszukiwarek udostępniania i rysunków.
To, co zrobiłem, to utworzyłem inną partycję na moim dysku (dane D: SW), na której przeprowadziłem instalację z folderami takimi jak solidworks 2010, solidworks 2013, solidworks 2014.
To właśnie podczas instalacji w parametrze toolbox określiłem tworzenie i lokalizację tych folderów.
Co z tego czerpię jako zaletę; moje parametry są dobrze zróżnicowane i nie mam już problemu z toolboxVersion, swbrowser.
Następnie pozwalam sobie na posiadanie wspólnych plików, takich jak farba (RAL, hammerite itp.), projekt śliniak, wreszcie wszystkie elementy, które nie są zmieniane zgodnie z wersją.