Witam
Napotkałem problemy z instalacją Solidworks Electrical.
Nie pozwala mi zainstalować oprogramowania bez SQLserver. Co muszę zrobić?
Nie mamy SQLserver w firmie.
Dziękuję za pomoc
solidworkstroublesql.png
Witam
Napotkałem problemy z instalacją Solidworks Electrical.
Nie pozwala mi zainstalować oprogramowania bez SQLserver. Co muszę zrobić?
Nie mamy SQLserver w firmie.
Dziękuję za pomoc
Witaj Orlandopereira
mamy ten sam problem: błąd SQLserver
Czy udało Ci się to rozwiązać? Dziękujemy za Twoją opinię
Witaj @mathieu.oster-ext
Życzę wszystkiego najlepszego na ten nowy rok.
Dostępnym dla Ciebie rozwiązaniem jest tryb autonomiczny. Jest to po prostu czynność polegająca na zainstalowaniu wszystkich komponentów SOLIDWORKS Electrical na tym samym komputerze. W takim przypadku wszystkie dane programu, takie jak rysunki projektowe i raporty, są zapisywane na stacji roboczej.
Osobiście nigdy tego nie próbowałem, ale oto, co znalazłem i co możesz przetestować:
Upewnij się, że Twój system spełnia wymagania sprzętowe i programowe Solidworks Electrical, takie jak procesor, pamięć RAM itp. (https://www.solidworks.com/fr/support/system-requirements)
Uruchom Menedżera instalacji Solidworks i wybierz " Zainstaluj poszczególne komponenty" (Instalacja autonomiczna lub instalacja klienta/serwera - 2024 - Pomoc instalacji SOLIDWORKS)
Wybierz " Instalacja autonomiczna " i wybierz komponenty, które chcesz zainstalować, takie jak " SOLIDWORKS Electrical Schemaic " i " SOLIDWORKS Electrical 3D " (Instalacja autonomiczna lub instalacja klienta/serwera - 2023 - Pomoc instalacji SOLIDWORKS)
Wykonując te kroki, będzie można zainstalować Solidworks Electrical w trybie autonomicznym, bez potrzeby korzystania z serwera SQL.
Z poważaniem