Obecnie zatrudniony w Aubry-ntv, chciałbym skontaktować się z Tobą, aby dowiedzieć się, jaką procedurę należy wykonać, aby zainstalować SolidWorks 2014 na moim komputerze. Obecnie ma wersję z 2012 roku.
Wow, a windows Xp? Nadal istnieje??? :) Myślę, że powinieneś zacząć od zakupu nowszego i mocniejszego komputera, aby móc uruchomić Solid 2014 w najlepszym wydaniu. nie zapomnij zaktualizować pakietu Office, który jest bezpośrednio połączony z SOLID.
Stamtąd pobierasz oprogramowanie do Solidworks.com, a następnie instalujesz je jak każde inne oprogramowanie.
Cdt
Ps: jesteś jedyną osobą, która pracuje nad oprogramowaniem???
W domu jest tak samo, mamy stację roboczą, która nadal działa na Windows 2000 pro, jeśli wypuści ducha, nie możemy też użyć paliwa tlenowego x) Na szczęście wkrótce to zmienimy.
Oczywiste jest, że ci, którzy tworzą oprogramowanie, nie zdają sobie sprawy z bałaganu i kosztów związanych z aktualizacją oprogramowania! Zawsze potrzebujesz najnowszych, zawsze drogich i naprawdę nie jest łatwo być na bieżąco!
Przeprowadziliśmy aktualizację w 2015 roku, ale prawdą jest, że od tego czasu na tym poprzestaliśmy, ponieważ wiązało się to ze zmianą wszystkich komputerów, trackerów, aktualizacją <solid, aktualizacją pakietu Office i aktualizacją skrzyni... Nie mniej...
a dodatkowo przy następnej aktualizacji prawdopodobnie będziesz musiał przełączyć wszystkie komputery na Win10...
Dziękuję za te wszystkie bardzo wyczerpujące odpowiedzi. Zagłębiając się nieco bardziej szczegółowo, byliśmy częścią sieci serwisowej (chyba) i otrzymaliśmy wersję SW 2014 do aktualizacji. To powiedziawszy, jeśli dobrze zrozumiałem, aby go zainstalować, muszę postępować zgodnie ze specjalną procedurą, dezaktywując licencję, a następnie instalując SW 2014.
Dwa pytania:
- Czy wiesz, czy mogę uzyskać szczegółową procedurę w mojej sprawie?
- Czy to normalne, że po włożeniu płyty instalacyjnej nic się nie dzieje?