Oprogramowanie instalacyjne

Szanowna Pani, Szanowny Panie,

Obecnie zatrudniony w Aubry-ntv, chciałbym skontaktować się z Tobą, aby dowiedzieć się, jaką procedurę należy wykonać, aby zainstalować SolidWorks 2014 na moim komputerze. Obecnie ma wersję z 2012 roku.

Proszę cię, pani, proszę pana, wyrazić moje dostojne względy.

mon_poste.pdf

Do omówienia z działem IT, ale konfiguracja stacji roboczej nie pozwala na zainstalowanie solidworks 2014, ponieważ w systemie Windows XP https://www.mcad.com/solidworks-topics/solidworks-2014-system-requirements/ ponadto do aktualizacji Solidworks potrzebna jest licencja lub umowa serwisowa

1 polubienie

Wow, a windows Xp? Nadal istnieje??? :) Myślę, że powinieneś zacząć od zakupu nowszego i mocniejszego komputera, aby móc uruchomić Solid 2014 w najlepszym wydaniu. nie zapomnij zaktualizować pakietu Office, który jest bezpośrednio połączony z SOLID.

Stamtąd pobierasz oprogramowanie do Solidworks.com, a następnie instalujesz je jak każde inne oprogramowanie.

Cdt

Ps: jesteś jedyną osobą, która pracuje nad oprogramowaniem???

edit: @MaD szybszy ode mnie po raz kolejny ;)

1 polubienie

@G. , tak, PD nadal istnieją! i nadal biega na stanowisku u nas.... Jeśli porzuci ducha, nie będzie już tlenu.......

1 polubienie

W domu jest tak samo, mamy stację roboczą, która nadal działa na Windows 2000 pro, jeśli wypuści ducha, nie możemy też użyć paliwa tlenowego x) Na szczęście wkrótce to zmienimy.

2 polubienia

Oczywiste jest, że ci, którzy tworzą oprogramowanie, nie zdają sobie sprawy z bałaganu i kosztów związanych z aktualizacją oprogramowania! Zawsze potrzebujesz najnowszych, zawsze drogich i naprawdę nie jest łatwo być na bieżąco!

Przeprowadziliśmy aktualizację w 2015 roku, ale prawdą jest, że od tego czasu na tym poprzestaliśmy, ponieważ wiązało się to ze zmianą wszystkich komputerów, trackerów, aktualizacją <solid, aktualizacją pakietu Office i aktualizacją skrzyni... Nie mniej...

a dodatkowo przy następnej aktualizacji prawdopodobnie będziesz musiał przełączyć wszystkie komputery na Win10...

Dziękuję Dassault!!

2 polubienia

Dziękuję za te wszystkie bardzo wyczerpujące odpowiedzi. Zagłębiając się nieco bardziej szczegółowo, byliśmy częścią sieci serwisowej (chyba) i otrzymaliśmy wersję SW 2014 do aktualizacji. To powiedziawszy, jeśli dobrze zrozumiałem, aby go zainstalować, muszę postępować zgodnie ze specjalną procedurą, dezaktywując licencję, a następnie instalując SW 2014. 

Dwa pytania:

- Czy wiesz, czy mogę uzyskać szczegółową procedurę w mojej sprawie?

- Czy to normalne, że po włożeniu płyty instalacyjnej nic się nie dzieje? 

Jeśli nie możesz zainstalować solidworks z płytą CD, możesz spróbować pobrać ją ze strony.

W tym celu należy połączyć się ze stroną internetową solidworks, klikając przycisk "zaloguj się:http://www.solidworks.fr/sw/2109_FRA_HTML.htm

Następnie przechodzisz do "Pobierz i aktualizacje", wybierasz rok i wersję, którą chcesz, a następnie pobierasz.

Po zainstalowaniu solidworks zostaniesz poproszony o podanie numeru licencji i w końcu będziesz mógł korzystać z solidworks

Nie można zainstalować oprogramowania SW 2014 w systemie XP. Cf. doc poniżej

image1.png

Witam.

Nawet przy aktualnych systemach to gówno. Błąd SW17sp3  z najnowszą aktualizacją W10

Niektóre funkcje już nie działają lub dziwne błędy.

http://www.lynkoa.com/actualites/solidworks/alerte-info-probl%C3%A8mes-solidworks-rencontr%C3%A9s-apr%C3%A8s-la-mise-%C3%A0-jour-de-microsoft

Jedyne rozwiązanie: zainstaluj ponownie starą wersję W10 = witamy w zabezpieczeniach!

Chrtof