Zainteresowanie parametrami na poziomie instancji z jednej strony

Witam

Przez pomyłkę w mechanizmie stworzyłem parametry na poziomie "instancji" z mojej strony, a nie z części. Wynikało to zapewne z faktu, że nie umieściłem prawidłowo obiektu pracy na moim dziele.

Teraz chciałbym dowiedzieć się trochę więcej o parametrach, które można umieścić na poziomie instancji.

1) Zainteresowanie tworzeniem parametrów w instancji

Jaki może być sens tworzenia parametrów w instancji? Wydawało mi się, że chodzi o to, że utworzone w ten sposób parametry były powiązane z instancją, a nie z udziałem.  Tym samym zmiana wartości parametru instancji nie zmieni wartości innych instancji wykonanych z tej samej części. Najwyraźniej jest to nieprawda (patrz przykład w kopii). Innymi słowy, jeśli mamy dwie instancje tego samego udziału i część, która używa parametru zdefiniowanego w instancji, ten parametr jest również zdefiniowany w ten sam sposób w instancji 2.

2) Czy "posiadanie parametrów na poziomie instancji" może powodować problemy?

3) W jaki sposób mogę pobrać parametry na poziomie instancji i skopiować je na poziomie części? Zauważyłem, że funkcja "replace" na poziomie parametrów w instancji nie istnieje.

Z góry dziękuję za radę

param_dans_instance.rar

Witam

1

Nie znalazłem żadnego zainteresowania !

Uzupełniłbym Pańskie uwagi słowami :

Jeśli utworzysz instancję tej części w nowym CATProduct, CATIA odtworzy parametr w tej nowej instancji.

2

PB, który tam znalazłem, polega na tym, że z CATPart nie można znaleźć produktu CAT.

3