Cylinder przecięcia cylindra

Cze wszystkim

Chcę zrobić przecięcie walca/walec w blasze, z montażem kwadrat do kwadratu. Grubości nie powinny być cienkie. Próbowałem kilku sposobów, ale usunięcie materiału nigdy nie dochodzi do skutku...

Z góry dziękuję

Pozdrawiam  TC

capture.png

Dobry evening@Thibcapelli

Czy możesz opublikować swój asm z dwoma częściami (z pakietem i Go), abyśmy mogli zobaczyć, gdzie jest problem. Bo na załączonym obrazie nic nie widać.

Pozdrowienia

1 polubienie

Dobry wieczór

Z mojej strony; Twoje części nie są tworzone w arkuszu blachy, ponieważ nie są otwarte na wysokość, co uniemożliwi rozwój i realistyczne usuwanie materiału. Twoja skuwka musi być otwarta i rozkładana, aby to usunięcie zostało wykonane poprawnie.

Dobry wieczór

W załączeniu znajduje się połączenie

Teraz, aby to osiągnąć, tylko wycinarka laserowa do rur może zrobić to samo. W obróbce blach cięcie odbywa się prostopadle do ściany bocznej, podczas gdy w cięciu laserowym na rurze odbywa się to inaczej.

Pozwól, że nasz maestro @ac cobra 427 Ci wyjaśni ;-)

Pozdrowienia

tube_asm_vue_exter_2020-10-13_19_54_43-window.zip
1 polubienie

Jeśli obie rury zostaną podzielone za pomocą niewielkiego usunięcia wytłaczania, możliwe jest rozwinięcie rury za pomocą funkcji blachy. Następnie SW zarządza pyskiem wilka (zwykle trzyma wewnętrzną krawędź małej rurki). Dzięki tej zasadzie cięcie jest prostopadłe do osi: można je rozwijać w blasze i ciąć w 2-osiowym laserze do cięcia rur.

1 polubienie