Witaj Społeczności,
Chciałbym poprawić moją zwykłą, zmieniając domyślny interwał podczas wykonywania przerwanego widoku.
Domyślnie SolidWorks ustawia ją na 10 mm. Chciałbym, żeby to było 3. (patrz załączone zdjęcie)
Czy wiesz, jak bardzo możesz dostosować ten parametr?
Z góry dziękuję
Fred.
sans_titre.png
Witam
Jeśli przejdziesz do właściwości dokumentu, możesz ustawić tę wartość. Jeśli modelowanie nie działa po otwarciu innego rysunku, należy zapisać go bezpośrednio w modelu rysunku.
Gauthik powiedział:
valvueinterrompue.png
2 polubienia
Witam
Musisz przejść do Narzędzie==>opcja==>Właściwości dokumentu==> zawijanie==> wyświetlanie linii podziału i tam, gdzie jest 10 mm, musisz umieścić 3 mm
intervalle_vue_interrompue.jpg
2 polubienia
Witaj Gauthic67 :-)
Nawet jeśli to działa i nadal chcesz mieć 3 zamiast 10, musisz zrobić tak jak mówisz
""" musisz zapisać go bezpośrednio w szablonie rysunku """ W przeciwnym razie z każdym nowym dokumentem musisz iść i zmieniać wartość, co jest trochę upierdliwe.
Pozdrowienia
1 polubienie
po zmodyfikowaniu go zgodnie z opisem jest zapisywany w ustawieniach Solidworks... Przetestowałem, restartując Solidworks, a następnie mój komputer i w obu przypadkach pozostało...
1 polubienie
Dziękuję AC Cobra
Pozostaje, jeśli jest to ta sama zapisana moneta. Ale jeśli jest to nowa część, zajmuje zmienne modelu, np. 10 mm w przypadku Frédérica
1 polubienie
Cześć wszystkim
Dziękuję za pomoc.
Z drugiej strony musiałem ponownie zarejestrować moje szablony planów w tle.
3 polubienia