Inventor - zmiana części na rysunku

Witam wszystkich,

Robię aktualizacje jednego z naszych produktów, zrobiłem nową definicję złożonej części odlewniczej. 
W tym celu otworzyłem część, którą chciałem poprawić, "zapisałem jako" pod inną nazwą, wprowadziłem zmiany, zatwierdziłem swoje modyfikacje.
Teraz jesteśmy tutaj, zmieniamy dostawcę, aby wykonać naszą część i nagle zaczynam od indeksu rysunku wersji 0.
Kiedy biorę rysunek oryginalnej części, nie mogę mu powiedzieć, żeby zamiast tego wziął drugą część. Nie chciałbym musieć przerabiać całego rysunku, ponieważ jest długi.

Nie wiem, jak to zrobić.

Dziękuję za pomoc

PM

Witam 

Musisz przejść do menu "Zarządzaj > Edytuj > Zamień referencje szablonu"

W języku angielskim: "Manage>Modify>Replace Model Reference "

Wiosna:

http://forums.autodesk.com/t5/inventor-general-discussion/change-part-reference-in-drawing/td-p/3767304

2 polubienia

Witam

Więc kiedy miałem tego rodzaju problem,

"Majstrowałem" przy tym:

- Uniemożliwiałem programowi Inventor rozwiązanie dokumentu bazowego, po prostu zmieniłem nazwę części (Przykład, jeśli miałem plan "chassis.idw", który odnosił się do części "chassis.ipt", zmieniłem nazwę pliku części na "chassis.1.ipt", więc Inventor podczas otwierania idw nie mógł znaleźć części referencyjnej i otworzył okno "Rozwiąż połączenia", Potem kliknąłem na mój nowy kawałek i to było to! )

Cóż, jeśli potrzebujesz więcej wyjaśnień, nie wahaj się, rzeczywiście jestem trochę niechlujny.

Cóż, sprawdzam .PL rozwiązanie, o którym nie wiedziałem i które jest znacznie prostsze 

2 polubienia