Odwrócenie wymiaru zaokrąglenia szkicu SolidWorks

Witam

Chciałbym skonfigurować szkic tak, aby móc wygenerować nieskończoną liczbę części (zmieniając tylko jego wymiary).

Wydaje się, że wszystko działa, jednak mam następujący problem:

W niektórych przypadkach wymiary muszą zostać odwrócone, aby wyglądały następująco:

Aby wykonać ten szkic, musiałem przebudować cały szkic, jeśli tylko odwrócę żebro 22 mm, otrzymam to:

Próbowałem kilku sposobów na "odwrócenie" kierunku promienia, niestety nie mam rozwiązania.

Czy ktoś ma rozwiązanie lub pomysł? Przypominam, że ten szkic musi być wygenerowany przez plik Excel (przynajmniej jego wymiary). 

Z góry dziękuję

Witam

Czy jest to kawałek blachy?

Nie, to jest część hydroformująca, oto część, o której mowa 

Witam, radzę Ci 2 rzeczy:

1 - to kwotowanie w taki sposób, aby zawsze mieć dodatni kurs, jeśli to możliwe, w przeciwnym razie SW ryzykuje zgubienie. (tam jesteś raz w lewo, raz w prawo od swojej linii odniesienia)

2- Nie rób wakacji w szkicu, ale potem w ten sposób Twój urlop zawsze będzie dobry w orientacji.

Zobacz mój przykład z pokojem jednoosobowym z 2 konfiguracjami.

conge_orientation.png

Oj oczywiście było inaczej, ale nic nie stoi na przeszkodzie, aby zrobić 2 szkic, aby uzyskać trasę, którą chciałeś zeskanować.

To zależy od Ciebie. Ale pozostawienie bezpośrednio na szkicu będzie miało tendencję do zapętlania się według własnego uznania, jak w twoim przykładzie.

1 polubienie

Problem polega na tym, że w pewnym momencie muszę się z tym zmierzyć. Nie jest jednak możliwe ich przeprowadzenie po przeprowadzeniu zamiatania.

Witam

Musiałbyś narysować cały szkic bez cytatu, a następnie umieścić w nim wszystkie swoje promienie i umieścić kropkę na środku każdej części półek, a następnie możesz zwymiarować zgodnie ze swoimi potrzebami.

@th.checchin | Jak powiedziałem powyżej, musisz stworzyć szablon w rzeczywistości, a następnie ukryty. (tak długo, jak pozostajemy na 2D, jest w porządku)

1 polubienie