Czy komuś kiedykolwiek udało się skonfigurować wymiar z odwróceniem +/- względem odniesienia? (lub miałby rozwiązanie) Schemat cf wyjaśniający mój pb: wymiary funkcji (czerwone kółko) Px i Py do skonfigurowania w odniesieniu do cercle_ref. Gdy Py powinno być ujemne dla niektórych konfiguracji, to wszystkie inne konfiguracje " odwracają" swoją stronę Py, aby zawsze były dodatnie.
Starałem się nie brać środka cercle_ref jako punktu odniesienia, ale jego zewnętrzną średnicę. Ale potem sw odwraca kursy z maksimum na minimum i otrzymuję ten sam wynik.
(nie jestem pewien, czy moje pytanie jest bardzo jasne...)
Nie jest to możliwe, z drugiej strony dodając linię konstrukcyjną do kierowania + i najmniej kumulatywną, aby nie musieć odwracać kierunku, może się to udać.
Jeśli jesteś poniżej 2022 roku, oto element, który ustawiłem tak, aby iść w obie strony. Wchodzisz do właściwości pokoju i bawisz się szansami, aby zobaczyć, że wejdziesz, im mniej postawisz - przed kursami i na plusie nic. Stożek deportowany. SLDPRT (401.9 KB)
OK, dziękuję za odpowiedzi. Dla ac_cobra: Nie przełączyłem się jeszcze na SW2022. To prawda, że zapomniałem o tym wspomnieć: sw2020. Jeśli zostanie to poprawione w 2022 roku, wkrótce go zainstaluję.
Witam, w przeciwnym razie musisz poprawić swoje trigo (coś, czego nie zrobię o 8 rano :p) i pobawić się kątem /cos/sin na 360°, który będzie sterował px i py.
@fuz3d : Nie głupi. Działa to również dobrze, wymiar narożnika i wymiar promienia do kontrolowania położenia funkcji. I nie ma co wracać do trigo za bardzo, sw działa dla nas...