Mam następujący komunikat: nie można przerwać bieżącej operacji

Witam

Mam taki komunikat, który pojawił mi się kilka razy "bieżąca operacja nie może zostać przerwana lub dokument nie jest w tej chwili dostępny" problem Mam dostęp do niczego Widzę swój zestaw Mogę przechodzić od okna do okna, ale nie mogę nic zrobić (zapisz, Dotknij funkcji, opcji, szkiców...

W wersji z 2016 roku, ale zrobił mi to również w 2015 roku.

Skąd może wynikać ten problem? wiedząc, że interweniuje, gdy wstawiam części?

Dziękuję

Witam

Czy pliki są lokalne czy w sieci?

Czy jest to SolidWorks 2016 SP3, który został wydany 2 tygodnie temu?

Czy sterowniki karty graficznej są aktualne? Sprawdź tutaj:

www.solidworks.fr/sw/support/videocardtesting.html

Często jest to problem z nieczystym importem

Tak wyczyść przed importem 

Kropki i podwójne pociągnięcia są zwykle problemem

Jakie są formaty importu?

czasami podczas importu do Solidworks, zwłaszcza w kroku

jesteśmy bardzo, bardzo daleko od BIM  ;-)

@+

Czy nie miałbyś części w stanie naprawionym w swoim zespole lub części, której jesteś w trakcie edycji szkicu?

Pliki są lokalne (jedna śruba z kilkoma konfiguracjami), problem polega na tym, że moi koledzy mając ten sam plik na swoich maszynach nigdy nie mieli tego problemu.

Plik nie jest STEP ani innym, jest to plik części, importowany w sensie wstawiania komponentów do złożenia.

Wersja 2016 SP3

Aktualne sterowniki

@ pascal no to naprawdę kiedy wstawiam go dla kogo, dlaczego umieszcza wszystko na szaro i jak tylko próbuję kliknąć to wyświetla mi ten komunikat.

Dziękuję za odpowiedzi

Ponieważ jest to plik z kilkoma konfiguracjami, musi tak być, ponieważ masz okno, w którym możesz wybrać konfigurację, która powinna pojawić się na ekranie.

To okno może znajdować się w tle lub bezpośrednio poza ekranem.

Sprawdź, czy nie znajduje się za oknem SOLIDWORKS.

Jeśli znajduje się poza obszarem wyświetlania ekranu, musisz zresetować ustawienia wyświetlania SW (ale nie wiem jak to zrobić)

Czy robi to na kilku pozycjach?

Możesz wypróbować mój samouczek, aby zresetować ustawienia do 0 za pomocą mojego samouczka (możemy wrócić, ale przynajmniej mamy pewność, że nie pochodzi to z konfiguracji SolidWorks):

http://www.lynkoa.com/tutos/3d/reinitialiser-les-parametres-solidworks

W przeciwnym razie naprawa instalacji z panelu sterowania.

Dziękuję PL spróbuję tego na początku tygodnia.

Nie, robi to tylko na mojej stacji roboczej, podczas gdy ta część jest na innych stacjach roboczych, ale nie mają żadnych problemów.