Witam
Czy jest to po aktualizacji Solidworks, czy nagle po uruchomieniu oprogramowania?
Witam
Czy jest to po aktualizacji Solidworks, czy nagle po uruchomieniu oprogramowania?
Sprawdź już, czy w Opcjach systemowych/Opcjach/Widoku prędkość myszy jest ustawiona na niską , a nie szybką
Witam
Stało się to z dnia na dzień. Być może podczas pracy nad plikami z innego komputera moja konfiguracja została zmodyfikowana?
Witam
Właśnie przeszedłem do Opcji/Opcji systemowych/Widoku, ale prędkość myszy jest ustawiona na połowę wolną - szybką.
W każdym razie dziękuję.
Głupie pytanie, to nie przełącznik koła jest martwy?
Edycja: Przetestuj z plikiem PDF o kilku stronach, np. lub innym programem.
To samo pytanie co @opiep27,
Może to materiał materialny? Czy próbowałeś z inną myszką z kółkiem?
Witam
Wypróbuj inną mysz, od razu dowiesz się, czy problem dotyczy myszy, czy oprogramowania!
Witam, oto dobry pomysł, który nie podrapał mnie w głowie! Ponieważ nie wiem, jak przetestować przełącznik kierownicy, postaram się znaleźć inną mysz do wykonania testu. Dziękuję
Otwiera wielostronicowy plik PDF.
Kliknij koło, powinieneś być w stanie szybciej przewijać strony, przytrzymując.
Albo kiepski żart od kolegi ... !!
Uważaj też ze sterownikami myszy, mi się to już zdarzyło...
Witam
Jeśli dzieje się tak tylko na jednym utworze, możliwe, że jest to "kręcenie się wokół sceny", co jest zaznaczone w opcjach. Aby go usunąć, po prostu kliknij scenę prawym przyciskiem myszy i kliknij ją ponownie (patrz zrzut ekranu).
W przeciwnym razie sprawdź w opcjach myszy, czy kółko ma wybraną definicję "środkowego przycisku", a wróci do poprzedniego stanu.
Miłego dnia
I tak, przełącznik mojej myszy jest uszkodzony. I pomyśleć, że szukałem przez wiele dni bez powodzenia... Trochę mi wstyd, że o tym nie pomyślałem. Miłego dnia wszystkim.