Widok jest odcięty i nie mogę go w pełni ogarnąć.
1.jpg
Witam
Jaka jest wersja solidworks i wersja dodatku Service Pack? Jaką masz konfigurację komputera?
Biorąc pod uwagę liczbę zakładek, które widzisz na dole, wygląda to bardzo podobnie do błędu graficznego spowodowanego brakiem pamięci, ale mogę się mylić.
Życzę Ci miłego dnia.
Witam, używam SolidWorks 2018, mam konfigurację Windows 10.
Wersja dodatku Service Pack? Gdzie to znajdę?
Witam
W przypadku wersji z dodatkiem Service Pack, w "help", a następnie "about Solidworks" (patrz załączony obrazek). Jeśli chodzi o konfigurację komputera, chciałem porozmawiać o procesorze, pamięci i karcie graficznej.
Miłego dnia.
Dodatek Service Pack = SP 5.0
procesor = procesor intel(R) Core™ i7-7700K @ 4,20 GHz
Pamięć RAM = 32,0 GB
Karta graficzna = NVIDIA Quadro P2000
Witaj @e.poncet_1
AMHA to nie jest błąd i w każdym razie nie ma to nic wspólnego z konfiguracją harware.
Wyświetlanie widoku odbywa się z kilkoma ograniczeniami.
Przede wszystkim powinieneś wiedzieć, że widok jest ograniczony objętością obiektu plus margines (kropkowany prostokąt otaczający obiekt + prawie niewidoczny biały margines.
Powinieneś zobaczyć, co masz w tle, zwłaszcza w przypadku przestrzeni, którą zajmuje bardzo duża liczba pięć.
Jeśli ramka jest bardzo duża w obszarze tego kąta, może znaleźć się na obrazie obiektu.
Trochę tak, jak gdy mówisz w wielu programach, że ten obraz jest na szczycie lub za tamtym.
Czy możesz sprawdzić te punkty?
Pozdrowienia
Witam
Zozo_mp, jeśli jest on powiązany z obszarem obiektu numer pięć (na przykład), to przesuwając widok 3D, powinniśmy zobaczyć, jak pojawia się ukryta część.
E.poncet_1: Czy możesz wykonać ten test (przeciągnij widok 3D, aby sprawdzić, czy pojawia się brakująca część)?
Życzę Ci miłego dnia.
Witaj @Rim-b ;-)
Masz rację, chyba że, jak wyjaśniam, "obraz N°" znajduje się na wyświetlaczu nad obrazem obiektu.
Tak, aby przeciągnąć w dół ;-)
Coś mnie jednak niepokoi, bo zwykle wydaje mi się, że jasna kropkowana ramka jest zawsze równa obiektowi, ale tutaj jej nie ma.
Ponieważ jest to widok rozstrzelony najwyraźniej: to by wszystko wyjaśniało, ponieważ poseł do PE bierze pod uwagę objętość niewybuchu, a nie w ogóle rozstrzelony obiekt, aby zastąpić słynną jasną ramkę z kropkami. Gdybyśmy mieli tymczasowo usunąć wybuch, powinno to potwierdzić moją sugestię ;-)
Pozdrowienia
Witam
Czy nie nastąpiłoby przycięcie widoku?
Pozdrowienia.
Witam
Przede wszystkim dziękuję za odpowiedzi.
Przesuwam palcem w dół i nic to nie zmienia, ale kiedy usuwam serię, cały mój kawałek jest widoczny.
W tle planu liczba 5 nie jest obrazem, ale notatką, a zatem nie ma nadmiaru obrazu, który mógłby sprawić, że wybuch zniknie
I nie, nie ma przycinania widoku.
Pozdrowienia
Witaj @e.poncet
To jest to, co mówiłem wcześniej (ponieważ jest to widok rozstrzelony najwyraźniej: wyjaśniałby wszystko, ponieważ poseł do PE bierze pod uwagę objętość niewybuchu, a nie w ogóle rozstrzelonego obiektu)
Wydaje się to oznaczać, że MEP jest wykonywany tylko z ASM ze wszystkimi tymi ograniczeniami pozycjonowania. To, co możesz zrobić, to pobawić się formatem arkusza, na przykład A0, a także skalą w MEP.
Skala w MEP nie zmienia wymiarów obiektów, a jedynie ich reprezentację na ekranie (np. pomniejszenie)
Pozdrowienia
Witam
Czy próbowałeś przerobić ten MEP samodzielnie, w nowym pliku, aby sprawdzić, czy problem nadal występuje?
Życzę Ci miłego dnia
Nie, spróbuję
dziękuję ci to samo