Chciałbym, aby moja sprężyna była sprężysta w Solidworks 2017

Stworzyłem model 3D mojej sprężyny, ale nie mogę zastosować do niej właściwości sprężyny, aby mogła się ściskać i być zrelaksowana tak, jak powinna. 

Proszę o pomoc

Jest to nowa funkcja na rok 2020, która umożliwia uelastycznienie komponentu:

Elastyczne komponenty

Witam

W przeciwnym razie możesz utworzyć 3 konfiguracje dla stanu zdekompresowanego, następnie stan częściowo skompresowany, a następnie ostatnią w stanie skompresowanym, więc baw się konfiguracjami zgodnie ze swoimi potrzebami...

2 polubienia

Możesz także utworzyć sprężynę między 2 płaszczyznami i to właśnie te 2 płaszczyzny ograniczasz na swoim drugim elemencie. Będziesz musiał po prostu aktualizować za każdym razem, gdy część jest przesuwana, aby sprężyna dostosowała się do długości.

Cdt.

2 polubienia

Witam

Aby uzupełnić informacje o Max59 (któremu pozdrawiamy)

Należy zachować ostrożność, aby wybrać komponent  i wybrać opcję  Uczyń część elastyczną

Nie mylić z prawie tą samą funkcją, która jest używana w przypadku zespołów

@Tous interesujące dla kogoś będzie przetestowanie elastycznego komponentu w kontekście elastycznego montażu.

Rzeczywiście, nie należy nadużywać funkcji elastycznego komponentu, ponieważ szybko się psuje i zamienia się w koszmar. Ta elastyczna funkcja montażu jest praktyczna, ale nie jest świetna, jeśli nie masz rozwagi Siuksów i sprytu Apache.

2 polubienia

Aby jak najlepiej zarządzać ruchem sprężyny 

Załączam instrukcję przejścia za pośrednictwem tego samouczka

https://www.lynkoa.com/contenu/cr%C3%A9er-un-ressort-variable-avec-deplacement-realiste-sous-solidworks-0

@+ ;-)

1 polubienie

@fab obozie możliwe jest ustawienie automatycznej aktualizacji, ale jest prawdopodobne, że zostanie ona zaktualizowana tylko wtedy, gdy ruch zostanie zatrzymany, nawet na mikrosekundę. Widać to w rzeczywistości, ponieważ gdy robisz kinematykę w standardzie, części są aktualizowane w czasie rzeczywistym, jeśli kinematyka nie jest zbyt skomplikowana, a ruch jest zbyt długi, w przeciwnym razie występuje rodzaj efektu nasycenia pamięci (lub obliczeń, jeśli ruch jest zbyt szybki lub zbyt częsty).   ;-)

Pozdrowienia

Fab camp, musisz zaprojektować sprężynę w zespole tak, jak ją opisujesz, ponieważ w przeciwnym razie sprężyna nie będzie się ściskać, ponieważ musisz podać odstęp między dwiema płaszczyznami w części.

1 polubienie