Wydaje mi się, że drugi pogląd to rozwinięty.
W przypadku widoku "złożonego" nie ma nic, a priori skomplikowane: okrąg u góry (a więc średnica), podłużny u dołu (a więc średnica+odległość) i odległość między nimi, nie zapomnij o grubości i wszelkich parametrach "składania".
Z drugiej strony, na warsztacie witaj chrupnięcie, jeśli nie jest ono wymiarowane dla każdego zagięcia i z jednej linii odniesienia, aby uniknąć akumulacji różnic wymiarowych
Cięcia laserowe często nie wykonują grawerowania (robią lub nieregularne linie).
ZZ
Cześć @ corentin
w której wersji oprogramowania jesteś?
czy możesz opublikować swój kawałek?
@+ ;-)
Witam
Z mojej strony ten utwór jest niemożliwy do wykonania w szkicowaniu w stanie. Należy to zrobić w dwóch częściach.
A po zrobieniu tego w dwóch częściach będziesz mógł lepiej napowietrzać w MEP
Zgadzam się z @ac kobrą Część nie przejdzie przez giętarkę, uderzy u góry, a ponadto będziesz musiał zrobić wszystko na ścieżce.
Do produkcji lepiej byłoby zrobić szablon do śledzenia. Aby śledzić za pomocą końcówki (jak w aeronautyce) lub ołówkiem ślad, który zostanie użyty do szkicowania.
@ wszystkie
Właśnie otworzyłem pokój Wersja 2019
Moje wrażenie z faktu, że lej został wykonany z fałd przejściowych z dwóch szkiców, cylindra i podłużnego kształtu. Nie wydaje się możliwe, aby wymiary do chrupania były ustalane automatycznie. Nie mogę tego zrobić na rozłożonym kawałku.
Nie znam więc rozwiązania (które na pewno istnieje), aby żebra do ugryzienia były w jakikolwiek inny sposób, gdy wskazuje się je ręcznie. Z jednego repozytorium.
Załączyłem dwa obrazy w pliku ZIP
@Corentin
Bądź ostrożny, masz błąd na środkowym zagięciu, którego nie będzie można wykonać podczas rysowania. Ale ponieważ jest bardzo mały, wystarczy go inaczej wycenić dla warsztatu.
Co sądzisz o mojej sugestii, aby zrobić szablon do śledzenia
W jaki sposób możemy Ci pomóc poza tym, co powiedzieliśmy
Pozdrowienia
piece_adaptative_2_vues.zip
Twój wymiar kątowy powinien być odwrócony, do składania zwykle wymiarujemy kąt wewnątrz zagięcia i tam z kątem 5° i prawie zamknięty, podczas gdy do chrupania jest ledwo zdeformowany, więc wygięty pod kątem 175 °.
Dziękuję wszystkim, bardzo mi pomogliście, ale moje pytanie o ocenę dotyczyło głównie opracowanych