Nie mogę już otworzyć pliku solidworks, klikając go dwukrotnie w eksplratorze systemu Windows

Od jakiegoś czasu nie mogę otworzyć plików SolidWorks poprzez dwukrotne kliknięcie Eksploratora Windows. Gdy SolidWorks jest otwarty, wydaje się, że nic nie robi... Z drugiej strony, gdy SolidWorks jest zamknięty, uruchamia SolidWorks, ale nie ładuje żadnych plików.

Czy mógłbyś mi pomóc z tym problemem, kopiowanie linku do pliku przez naciśnięcie "Otwórz" w SolidWorks jest bardzo długie?

Z góry dziękuję za odpowiedź

Witam

Kliknij prawym przyciskiem myszy plik, następnie właściwości, a następnie otwórz go za pomocą wybierz Solidworks Launcher, a nie Solidworks. Tam powinno to działać  i robić to samo dla twoich zespołów, jeśli problem jest identyczny. Przetestowałem go i w domu problem występuje, gdy domyślnie ustawiam Solidworks 2016, a nie Solidworks Launcher.

2 polubienia

Próbowałem już tego rozwiązania i niestety nie rozwiązało to problemu... :/

Muszę jeszcze spróbować naprawić instalację oprogramowania (za pomocą panelu konfiguracyjnego / Programy i funkcje)

1 polubienie

wydaje mi się, że musisz zmienić domyślny program za pomocą "programów domyślnych" w Panelu sterowania --> domyślne programy --> Ustaw skojarzenia.

Miałem problem i kliknięcie prawym przyciskiem myszy -> otwórz za pomocą nie działa.

sans_titre.png