Witam
Z pewnością pomijam krok podczas tworzenia części symetrycznej, ale nie mogę go rozwiązać.
Zaznaczając moją twarz/ wstawiając symetryczną część/zrywając połączenie z oryginalną częścią (chociaż mi to nie odpowiada), pojawia się symetryczna część, a kiedy zatwierdzam, staje się identyczna z oryginalną...
Która wersja oprogramowania?
Wybierając płaszczyznę, a nie powierzchnię pomieszczenia?
Po co zrywać link?
Czy możesz umieścić zrzut ekranu pokoju?
Witam
Jeśli części są ściśle identyczne; Tworzę konfigurację w pomieszczeniu i robię symetrię, a następnie w montażu po prostu zmieniam potwierdzenie w razie potrzeby.
Część symetryczną w menu wstawiania, wybierając powierzchnię części, a następnie zaznaczając opcję, przerwij połączenie z oryginalną częścią, a następnie zatwierdź. Zapisz nową część pod nową nazwą.
doc1.pdf
Dobra wiadomość, że musiał to być błąd w oprogramowaniu, ponieważ po zamknięciu i ponownym otwarciu operacja działa normalnie
Czy możemy stworzyć symetryczną część, która zachowuje swoje powiązania z oryginalną częścią? umożliwiając w ten sposób śledzenie wszystkich zmian wymiarów i otworów.
1 polubienie
Jeśli tworzę konfigurację części, to symetria w tej konfiguracji, automatycznie oprogramowanie tworzy dla mnie nową część, w poprzednich wersjach jestem prawie pewien, że udało mi się już utworzyć 2 części sym w tym samym pliku i tym samym umieścić oryginalną część w konfiguracji symetrycznej w stanie usunięcia.
Witam
Aby mieć 2 symetryczne wystąpienia w dokumencie:
- Lub, w kontekście złożenia, utworzono część symetryczną w zespole (Komponent symetryczny)
- W kontekście części utworzono symetrię pola objętości (funkcja symetrii) bez scalania brył.
W przeciwnym razie funkcja "Część symetryczna" w kontekście części z konieczności generuje komponent zewnętrzny.
Pozdrowienia
3 polubienia