Witam
Czy ktoś chciałby wstawić ten symbol w adnotacjach, za pomocą kodu ASCII lub innej metody jest to możliwe?
Oto symbol, którego szukam:
Witam
Czy ktoś chciałby wstawić ten symbol w adnotacjach, za pomocą kodu ASCII lub innej metody jest to możliwe?
Oto symbol, którego szukam:
I aby umieścić to w adnotacji:
- Wybierz czcionkę, która akceptuje Unicode.
- Typ 238A
- Wpisz "Alt" X
Pozdrowienia
Zazwyczaj udaje mi się znaleźć wszystkie symbole potrzebne do adnotacji, ale mam problem z etykietowaniem wykresów za pomocą fal tekstowych (w rzeczywistości wykresu kategorii). Czy to jest problem z Unicode?
Witam, dziękuję d.roger, ale nie mogę być bardzo utalentowany, nie rozumiem, jak wpisać unicod, jak to zrobić?
Witaj a.leblanc
Zaczynasz tekst od czcionki zgodnej z Unicode (na przykład Segoe UI Symbol, jak pokazano na d.roger), wpisujesz 234A, a następnie ALT+X.
Tu
Witaj j.guignard, próbowałem, ale muszę to zrobić źle, to nie działa. Zapisałem więc ulubiony styl z tym logo, jest to szybsze niż wyszukiwanie symbolu za każdym razem. To jest manipulacja, której nie mogę zrobić, czy musisz trzymać , gdy wpisujesz 234A? O której godzinie należy wpisać ALT+X?
Próbowałem tego:
ALT+U (konserwowany) 234A
CTRL+ALT+U (utrzymane) 234A
CTRL+ALT (utrzymane) U234A
CTRL+U (utrzymywane) 234A
ALT+X (konserwowany) 234A
234A ALT+U
234A ALT+X
234A CTRL+ALT+U
234A CTRL+ALT+X
Ja też nie mogę tego zrobić, ale nie wypróbowałem wszystkich wariantów A.Leblanc (brawo za testy, lol)
Jak to zrobić?
Witam
Wypróbuj to w Worpad:
- wybór czcionki Segoe UI Symbol .
- Wprowadź normalnie 238A .
- Naciśnij i przytrzymaj Alt
- Wpisz x
- zwolnij Alt
Ojej, chyba nie jestem zbyt dobry, to nie działa. Czy to możliwe, że unicode jest zablokowany na moim komputerze ze względów bezpieczeństwa?
Wydawałoby mi się to dość zaskakujące...
Oto plik, w którym umieściłem symbol, aby otworzyć go za pomocą Worpada.
Nadal w Worpad spróbuj z kodem ascii: Alt + 9098
przytrzymaj Alt , a następnie wpisz 9098
Pozdrowienia
Przepraszam, nie sprecyzowałem, dla mnie działa to tylko na rysunkach SW (2016V5). Ponadto, po sprawdzeniu, prawidłowa czcionka to: 238a (małe litery) Alt+x (minucule).
Miłego dnia
Dla mnie Windows 10 + SW2017 SP4.1: wielkie lub małe litery są takie same.
DSL, nadal nie działa, zobaczę o tym jak tylko będę miał trochę czasu.
Dziękuję za odpowiedzi, d.roger dziękuję, więc zapisałem go w stylu numeru telefonu, aby szybciej go wstawić.
Miłego weekendu
Witam, nie mogę znaleźć sposobu na użycie Unicode, ale kod ascii: Alt + 9098 działa bardzo dobrze z czcionką Segoe UI Symbol . Dziękuję d.roger .
Edit: ok znalazłem jak pisać unicode, musiałem to zrobić jak kij... Dziękuję d.roger
Miłego dnia
Alex