Cześć wszystkim,
Ocal mnie od mojego szaleństwa!!!
Mam (duży) problem z rysunkiem Solidworks.
Na moim rysunku staram się pokazać nadmierną długość moich prac.
Aby to zrobić, tworzę prostokąt z narzędziami do szkicowania na moim widoku, ograniczam go, nakładam na niego kreskowanie i gotowe!
Ale dzisiaj, z jakiegoś powodu, Solidworks zdecydował się nie chcieć umieszczać moich funkcji współliniowych....
Zobacz załącznik. Wiązanie współliniowości jest stosowane, ale pociągnięcia nie są wyrównane. A ten, który zaprojektowałem, pozostaje podograniczony.
Czy ktoś kiedykolwiek to miał (widział)?
Ktoś ma pomysł, aby to naprawić (już zrestartowałem oprogramowanie i stację roboczą)
SW2014 SP5
Z góry dziękuję Fred.
sans_titre.png
Witam
Czy próbowałeś zrobić plik PDF ze swoim planem, aby sprawdzić, czy linia pozostanie tam na górze?
1 polubienie
Właśnie testowałem, nie stawia się we właściwym miejscu.
Witam, co się stanie, jeśli zamiast bezpośrednio ograniczać swój skok, ograniczysz dwa punkty tak, aby były w pożądanej współliniowości, a następnie ograniczysz swój skok w odniesieniu do tych punktów?
Wiem, że Solidworks jest czasami naprawdę dziwny... Aby uzyskać wynik, musisz wypróbować kilka metod bez zadawania zbyt wielu pytań .
Cdt
Joss
2 polubienia
To samo, już przetestuj poziome punkty ograniczone. Nie działa.
Najgorsze jest to, że chwytam za linkę, żeby ją przesunąć i prostokąt pasuje poprawnie w stosunku do ograniczenia.
Pytanie i dlaczego mnożysz swoje linie, wystarczy jedna i nic nie stoi na przeszkodzie, aby iść na boki, każda część twoich rur jest liniowa, twoja linia boczna będzie szukać swojego ref we właściwym miejscu, co zminimalizuje twoje ograniczenia i linie, które są bezużyteczne i nie wszystko jest korzystne dla twojego dziennika, mniej ograniczeń, więc bardziej płynny
@+;-))
1 polubienie
Dlaczego nie utworzyć konfiguracji części lub zespołu z nadmiernymi długościami, a następnie za pomocą narzędzia "Widok z innej pozycji" sprawić, że dwie nakładające się konfiguracje pojawią się (w ukrytych liniach) na rysunku.
Z MEP: Wstawianie MEnu/Widoki rysunku/Widok z innej pozycji.
Zapraszam do zapoznania się z pomocą solidworks dotyczącą tej funkcji, aby uzyskać więcej informacji.
1 polubienie
Wykonuję te prostokąty, aby je później kreskować (koniec to nadmierna długość, która zostanie dostosowana podczas montażu).
Ale już się nie martw, uważam, że chowanie się w kącie jest ograniczeniem, które uznał za niewykonalne, usunąłem je i znowu działa.
Dsl zakłócenia.