Mam problem z maszyną u klienta: W7, Autocad mechanical 2009 i 2011 zainstalowany od dłuższego czasu bez żadnego problemu.
Od dzisiejszego poranka:
po uruchomieniu programu Mechanical 2011 zostanie wyświetlony następujący komunikat: "Nieprawidłowy identyfikator URI: Nie można określić formatu identyfikatora URI".
Po uruchomieniu Mech2009 nie martw się, ale jeśli chcesz zmienić obszar roboczy, zawiesza się (nie mam jeszcze wiadomości).
Oczywiście jest to związane z miejscami pracy, ale dlaczego ulega awarii z dnia na dzień.
A priori może to być problem z serwerem proxy lub serwerem internetowym, który nie działa. Czy po ponownym uruchomieniu stacji roboczej problem nadal występuje? Nie jestem pewien, czy błąd zmiany przestrzeni jest powiązany.
@Bart, trudna do przetestowania, maszyna znajduje się 500km stąd, a operator nie czuje się komfortowo (delikatnie mówiąc) z tego rodzaju manipulacją. Postaram się zachować to w ostateczności. Nadzoruję i wykonuję manipulacje za pośrednictwem Teamviewer.
@.PL, maszyna została wyłączona wczoraj wieczorem i uruchomiona dziś rano, a nawet uruchomiona ponownie z powodu błędów. nfocenter może być ścieżką. W przypadku trybu JIT: aplikacja nie obsługuje debugowania just in time (JIT).