Keksecékeça: "Nieprawidłowy identyfikator URI: Nie można określić formatu identyfikatora URI"

Witam

Mam problem z maszyną u klienta: W7, Autocad mechanical 2009 i 2011 zainstalowany od dłuższego czasu bez żadnego problemu.

Od dzisiejszego poranka:

po uruchomieniu programu Mechanical 2011 zostanie wyświetlony następujący komunikat: "Nieprawidłowy identyfikator URI: Nie można określić formatu identyfikatora URI".

Po uruchomieniu Mech2009 nie martw się, ale jeśli chcesz zmienić obszar roboczy, zawiesza się (nie mam jeszcze wiadomości).

Oczywiście jest to związane z miejscami pracy, ale dlaczego ulega awarii z dnia na dzień.

Czy ktoś miał problem?

Jeśli odetniesz sieć, czy to zadziała?

Witam, może powinieneś spróbować przywrócić system Windows.

wczoraj dostałem aktualizację win 7 z mojej strony

1 polubienie
A priori może to być problem z serwerem proxy lub serwerem internetowym, który nie działa. Czy po ponownym uruchomieniu stacji roboczej problem nadal występuje? Nie jestem pewien, czy błąd zmiany przestrzeni jest powiązany.

Naprawa instalacji zadziałała dla kilku użytkowników: Panel sterowania,  Programy, Mechaniczne => naprawa po kliknięciu prawym przyciskiem myszy.

W przeciwnym razie istnieje kilka innych rozwiązań:

Wyłącz centrum informacyjne w rejestrze (ustawione na zero):

HKEY_CURRENT_USER\Oprogramowanie\Autodesk\AutoCAD\R18.1\ACAD-XXXX:XXX\InfoCenter

Wyłącz debuger JIT (jeśli zainstalowano program Visual Studio):

https://msdn.microsoft.com/en-us/library/5hs4b7a6.aspx

1 polubienie

Dziękuję, czuję się mniej samotny...

@Bart, trudna do przetestowania, maszyna znajduje się 500km stąd, a operator nie czuje się komfortowo (delikatnie mówiąc) z tego rodzaju manipulacją. Postaram się zachować to w ostateczności. Nadzoruję i wykonuję manipulacje za pośrednictwem Teamviewer.

@.PL, maszyna została wyłączona wczoraj wieczorem i uruchomiona dziś rano, a nawet uruchomiona ponownie z powodu błędów. nfocenter może być ścieżką. W przypadku trybu JIT: aplikacja nie obsługuje debugowania just in time (JIT).

@Gerald: Muszę sprawdzić historię aktualizacji.

2 polubienia
Do przetestowania jako priorytet, naprawa instalacji!
1 polubienie

Dziś rano telefon od użytkownika: znowu działa normalnie, ale hej do kiedy.

A my nic nie zrobiliśmy..!

1 polubienie