Mam oprogramowanie Solidworks 2015 i po uruchomieniu oprogramowania Solidworks wyświetla mi się następujący komunikat o błędzie: Brak bazy danych SOLIDWORKS. Nie wszystkie funkcje będą dostępne.
Mogę utworzyć rysunek, ale brakuje w nim Przybornika .
Będę dalej czytał posty na ten temat, ale do tej pory nie udało mi się rozwiązać problemu.
Ale solidworks musi poszukać bazy danych , SWBrowser.mdb musi być uszkodzona Szukam tej bazy danych i znajduje się ona w następującym katalogu: C:\Program Files\SOLIDWORKS Corp\SOLIDWORKS\Toolbox\data utilities\lang\English\swbrowser.mdb . Ona musi tam być? Jak sprawdzić, czy jest uszkodzony?
Do mojego zestawu narzędzi potrzebuje tej bazy danych, wszystko pochodzi z tej cholernej bazy danych.
Na zrzutach ekranu pokazujesz nam ścieżkę "C:\Program Files\SOLIDWORKS Corp\SOLIDWORKS\Toolbox\data utilities\lang\English" w Eksploratorze Windows, ale w komunikacie o błędzie solidworks chce pliku "C:\Program Files\SOLIDWORKS Corp\SOLIDWORKS\Toolbox\data utilities\lang\English\lang\English\English\swbrowser.sldedb", więc to normalne, że nie może znaleźć ...
Kiedy określiłem ścieżkę C:\Program Files\SOLIDWORKS Corp\SOLIDWORKS\Toolbox\data utilities/lang/English , nie powinienem określać katalogów lang/English, Solidworks już je określał, więc był duplikat.