Tutaj mam problem z etykietą widoku na rysunkach Solidworks.
Chcę, aby klient zapisał nazwy widoków w języku angielskim za pomocą określonej czcionki.
Zmieniłem więc nazwy widoków (SEKCJA zamiast SEKCJI, SKALA zamiast SKALA,...) w Option/Document Property/View z rozmiarami czcionek, które są w porządku.
Wszystko działa dobrze z nazwami widoków, ale dla skali wyświetla CUSTOM zamiast SCALE, czy ktoś wie, skąd bierze się błąd?
Najgorsze jest to, że SCALE pojawia się poprawnie w sekcjach, ale to w widokach szczegółów nie działa. Próbuję sprawdzić, czy są różnice w opcjach między tymi dwoma typami widoków, ale najwyraźniej nie.
@gt22 Uważam, że to majsterkowanie i źródło nudy podwójna wersja w 2 językach w tym samym poście, bo gdy masz już kilka wersji po francusku z różnych lat, nie zawsze jest to świetne pod względem układu (MeP 2013 otwiera się wszystkimi innymi 2014 2015, ale nie w drugą stronę) i zestawu narzędzi.
Z drugiej strony, może zamień język obecnego oprogramowania po prostu przez jego ponowne uruchomienie?
Nie miałem więc żadnych problemów, ponieważ plany, które otrzymałem ze Stanów Zjednoczonych, zawierały zwyczaj. Więc dobrą francuszczyzną powiedziałem sobie, że mają rację, Amerykanie...
Aby zmienić menu na angielskie, jak zaproponowałem w mojej poprzedniej wiadomości, jest to bardzo proste:
Narzędzia > >Ogólna opcja systemowa > zaznacz pole << menu w języku angielskim>>. Masz drugą opcję, która polega na użyciu nazw funkcji i plików w języku angielskim.
Zmiana języka oprogramowania jest rozwiązaniem, ale szkoda, że nie można korzystać z funkcji oferowanych przez oprogramowanie.
Dostałem więc standard opatrunku, który załadowałem, a następnie zmodyfikowałem go, aby uzyskać to, czego chciałem, a teraz działa.
Widzę dwa rozwiązania, albo jest to błąd w oprogramowaniu (to duży rysunek z dużą ilością widoków i pomieszczeniem, które zbliża się do 20 metrów), albo jest to sprawdzona opcja, która uniemożliwiła prawidłowe działanie.
Jeśli jest to drugie rozwiązanie, nie wiadomo jeszcze, która opcja spowodowała konflikt.
Do SolidWorks zgłoszono błąd, który wygląda następująco:
Identyfikator rozwiązania:
Numer katalogowy S-03287
Pytanie:
Po wprowadzeniu tekstu w etykiecie widoku przekroju powraca ona do domyślnej etykiety [tekst w]. Czy istnieje obejście tego problemu?
Odpowiedź:
Kliknij etykietę widoku przekroju i zaznacz opcję "Ręczna etykieta widoku" w Menedżerze właściwości notatek. Wprowadź tekst ręcznie, klikając dwukrotnie etykietę. Nowy tekst etykiety widoku przekroju zostanie zachowany.