Ostatnio pracowałem nad modułem klasy VBA, który uruchamiam podczas uruchamiania Solidworks za pomocą polecenia "C:\Program Files\SolidWorks Corp\SolidWorks\SLDWORKS.exe" /m "tutaj ścieżka makro.swp".
Chciałbym teraz przełączyć się na moduł klasy kodowany w .NET, ale nie mogę uruchomić SOLIDWORKS z tą klasą. Czy masz jakiś przykład, który mógłbyś mi dać?
Używam następującego kodu:
"C:\Program Files\SolidWorks Corp\SolidWorks\SLDWORKS.exe" /m "C:\Users\ClassLibrary1.dll", aby uruchomić bibliotekę DLL
Dziękuję za odpowiedź. W rzeczywistości wprowadziłem już ten fragment kodu, aby uzyskać dostęp z modułu klasy do funkcji SOLID (otwórz doc, zapisz...), ale nie mogę uruchomić SOLIDWORKS z modułem klasy.
Zajrzę więcej na stronę SOLID, jak tylko będę w biurze.
Wypróbuj ten kod: dostosowując go za pomocą SLDWORKS.exe i argumentując ścieżkę swojej części
Instancja klasy Process Dim proc As New System.Diagnostics.Process() ' Nazwa pliku wykonywalnego, który ma zostać uruchomiony Proc. StartInfo.FileName = "iexplore.exe" ' Argumenty, które należy przekazać do pliku wykonywalnego w celu uruchomienia Proc. StartInfo.Arguments="http://www.developpez.com" ' Rozpoczęcie procesu Proc. Uruchamianie() "Uwalniamy zasoby, których potrzebujemy. Proc. Close() 'Uwaga Zamknij nie kończy procesu.
Myślę, że przydałoby się przetestować, czy proces jest już rozpoczęty. Aby to zrobić, zobacz ten utwór: http://dotnet.developpez.com/faq/vbnet?page=Systeme#Comment-lister-les-processus-en-cours-d-execution
Czy możesz opowiedzieć nam trochę więcej o swoim projekcie VB.net?
Importuje System.Diagnostics Moduł Module_principal Funkcja Verification_processus_SW() jako wartość logiczna Dim Processus_SW jako System.Diagnostics.Process() = Process.GetProcessesByName("SLDWORKS") Jeśli Processus_SW. Licznik = Nic więc Zwracana wartość Fałsz Inaczej Zwracana wartość Prawda Zakończ jeżeli: Zakończ funkcję
Sub Lancement_SW() Dim proc As New Process() Proc. StartInfo.FileName = "C:\Program Files\SOLIDWORKS Corp\SOLIDWORKS\SLDWORKS.exe" ' Argumenty, które należy przekazać do pliku wykonywalnego w celu uruchomienia Proc. StartInfo.Arguments = "Chemin_de_ton_fichier.sldprt" ' Rozpoczęcie procesu Proc. Uruchamianie() "Uwalniamy zasoby, których potrzebujemy. "proc. Close() 'Uwaga Zamknij nie kończy procesu. Koniec subwoofera Moduł końcowy
Przycisk lub inny do aktywacji za pomocą kodu:
Wybierz wielkość liter Verification_processus_SW() Wielkość liter Fałsz Lancement_SW() Wielkość liter Prawda 'Kod do dodania w przypadku, gdy oprogramowanie jest już uruchomione Zakończ wybór Koniec subwoofera
A próbując nowego projektu, aby uwzględnić bibliotekę dll, czy to działa? Samouczek YouTube jest dość prosty, na dysku twardym jest tylko jeden plik o tej nazwie?