Mam jedno pytanie, właściwie dwa, ale na początek:
- Chciałbym wiedzieć, czy można ustawić makro tak, aby uruchamiało się po otwarciu oprogramowania?
- A czy możliwe jest, aby makro "działało w tle"? Mam tu na myśli makro, które uruchamia się, gdy tylko warunek zostanie spełniony. Na przykład, gdy tylko określony plik zostanie otwarty, okno makra zapyta, którą konfigurację należy aktywować? Proszę
Rzeczywiście, myślę, że jeśli naprawdę chcesz to zrobić, musisz spojrzeć na Dodatek.
Wszystkie informacje na temat dodatku VB.Net tutaj. Od tego momentu nie mówimy już o VBA. Równie dobrze możemy to powiedzieć od razu, skala zadania wcale nie jest taka sama.
Dziękuję za ten kompletny plik PDF. Widziałem rozwiązanie, aby zmodyfikować skrót. Dla mnie to nadal majsterkowanie, ponieważ z każdą aktualizacją oprogramowania skrót będzie zastępowany. Nie mówię nawet o lokalizacji makra.
Można zdecydować się na umieszczenie makra w dowolnym miejscu, a niekoniecznie w folderze w instalacji Solidworks.
Jeśli chodzi o skrót, możesz użyć makra, które jest uruchamiane przez równanie. Oznacza to, że makro zostanie uruchomione przy pierwszej przebudowie dowolnej części (zapisz, przebuduj, załaduj).
Przez równanie (z wyjątkiem tego, że po testowaniu 15 dni temu, menedżer równań nie lubi równania do zapisania w celu uruchomienia makra, więc zapomniałem)
Za pomocą makra funkcji (makro jest funkcją taką jak wyciągnięcie lub przeciągnięcie, jest wykonywane przy każdej rekonstrukcji) naprawdę bardzo praktyczne jest dokonywanie bardzo zaawansowanej parametryzacji.
Za pomocą makra (makro można uruchomić z innego makra)
Uruchamianie solidworks (który dla mnie jest całkowicie bezużyteczny, równie dobrze możesz zrobić dodatek w c# lub .net)
Dwa, które pamiętam, to wykonanie przez akcję użytkownika i makro funkcji.
FYI, w przypadku makr, które zależą od części, umieszczam makro w folderze projektu części. Pozwala to uniknąć zgubienia go i wykorzystania go do innego pomieszczenia.
Pozwólcie, że odniosę się do using_notifications_events_in_solidworks_macros PDF udało Ci się zrobić przykład w ramach SW2016? Z mojej strony nic się nie dzieje, to żenujące