Odczytywanie plików w nowszej wersji Solidworks

Witam 

Posiadam solidworks 2011, 

Muszę wznowić folder uruchomiony w nowszej wersji niż moja 

Dotyczy to około dziesięciu plików (nie ciężkich)

Nie znam wersji, ale nie mogę ich otworzyć w mojej wersji 

Podaję już plik (załącznik) z tego rozwoju, aby wiedzieć, która wersja nowsza od mojej może go otworzyć.

W takim razie, jak sprawić, aby plik opracowany w nowszej wersji (np. 2014) był czytelny w mojej wersji 2011.

Dobry odbiór 

Yves 

capotlargap203_.sldprt

Witaj, jest to niemożliwe, chyba że zapiszesz plik w uniwersalnym formacie, takim jak step stl lub innym.

2 polubienia

Mamy tę samą wersję, więc nie mogę ci odpowiedzieć na pytanie o wersję twojej sztuki.

Z drugiej strony, dla "To jak sprawić, by plik opracowany w nowszej wersji (np. 2014) był czytelny na mojej wersji z 2011 roku."

Odpowiedź brzmi: to niemożliwe! 

Możesz nakłonić twórcę pliku do utworzenia go w STEP (ale stracisz swoje drzewo projektowe). Możesz go również przerysować, jeśli masz szczęście i masz plan wyceny

I to by było na tyle, chyba

Inną możliwością jest posiadanie wyrozumiałego lidera, który zgodzi się kupić wersję z 2015 roku (lub nadal być w kontrakcie. Ale jeśli jesteś w 2011 roku, mam wątpliwości ^^)

Jest rok 2014 i jest to plik krokowy, który został zaimportowany

capture_capotlargap203.jpg
1 polubienie

Wrócę jeszcze do mojego pytania, ponieważ właśnie próbowałem otworzyć załącznik i udało mi się, ale dokument ma tylko zaimportowaną część

Właśnie próbowałem z tym poniżej (długa maska) i tutaj: nie można go otworzyć 

hoodlong.sldprt

Przekształcony w oczyszczalnię ścieków

capotlargap203_. Krok

więc jest też dobrze z 2014 roku

Przekonwertowałem go na krok AP203

HoodLongap203.Krok

Dziękuję Bart , Gerald , coin37coin, 

cóż, zamierzam upuścić ten folder, utknąłem z moją wersją, no nie do końca mogę przełączyć się na wersję 2012, ale nie więcej, ponieważ więcej oznacza, że muszę również zmienić mój komputer na historię od 32 do 64 bitów (lub na odwrót) zgodnie z Cadware. 

Czekam więc na bardziej owocne czasy, ponieważ jestem szefem i robię wszystko, co w mojej mocy

Miłego dnia wszystkim

Yves  

2 polubienia

Witam

Stworzyłem samouczek do konwersji plików SolidWorks do STEP za darmo:

http://www.lynkoa.com/tutos/3d/convertir-gratuitement-des-fichiers-solidworks-sldprt-sldasm-en-step

Rzeczywiście, nie ma możliwości znalezienia identycznego drzewa konstrukcyjnego...

i co znajduje się w ukrytych plikach

kogucik interwłóczny04-15.krok

Witam

z SW 2012 mogę go otworzyć, jeśli chcesz, zarejestruję go dla Ciebie w STEP.

Cdt.

Fred

1 polubienie

Witam

Pierwszy plik capotlargap203_.slprt pochodzi co najwyżej z 2013 roku: mogę go otworzyć.

W przypadku drugiego capotlong.sldprt jest to przyszła wersja, a więc co najmniej 2014 rok.

@benoit, dziwne, kiedy klikam dwukrotnie na capotlargap203, nie mnie o nic, bezpośrednio umieszcza go na mnie w 2014 roku. ponieważ zwykle mam okno, które otwiera się dla starych wersji pliku i mnie, w której wersji chcę go użyć

Witam

Rzeczywiście, te pliki zostały zapisane w SW2014. Dla 1. oryginalna wersja to SW2011, a następnie SW2014. W przypadku 2. początkowa wersja jest starsza, SW2007, a następnie SW2014.

Zobacz załączone zdjęcie dla długiego kaptura. Informacje te zostały pobrane za pomocą "VersionHistory" z myCADtools.

Pozdrowienia

capotlong1.png
3 polubienia

@jmsavoyat, pierwszy plik wysłany w pytaniu (capotlargap203_.sldprt) nie jest w 2014 roku, otwieram go za pomocą SolidWorks 2013! (patrz zdjęcie)

screenshot1375.jpg

Rzeczywiście, Benoit na tym pliku "capotlargap203_", to SW2011 i nic po tym!

Nie rozumiem, dlaczego @badts.yhf nie może go otworzyć w wersji SW2011!

version.png
2 polubienia

Uwaga: Fred 

Dziękuję za odpowiedź, jaki plik otworzyłeś za pomocą 12?

Capotlarg lub Capotlong?????

czy wiesz, jak wysłać mi go w Edraving?

badts.yhf@nordnet.fr

Z góry dziękuję