Witam
Uruchomienie aplikacji Solidworks 2018 trwa bardzo długie kilka minut, bez otwierania plików, podczas gdy wcześniej nie miało to miejsca.
Czy ktoś kiedykolwiek spotkał się i rozwiązał problem?
Daniel.
Witam
Uruchomienie aplikacji Solidworks 2018 trwa bardzo długie kilka minut, bez otwierania plików, podczas gdy wcześniej nie miało to miejsca.
Czy ktoś kiedykolwiek spotkał się i rozwiązał problem?
Daniel.
Witam @Daniel
Nigdy nie miałem tego problemu, ale przede wszystkim powinniśmy wiedzieć, co się zmieniło od czasu, gdy działało to na poziomie nominalnym, na twojej maszynie lub twojej konfiguracji.
Pracujesz zdalnie ze zdalnym dostępem do plików itp.?
W przeciwnym razie trudno jest ci bardziej pomóc.
Pozdrowienia
Witam
Dziękuję Ci zozo_mp
Pracuję w domu z pożyczoną licencją na mobilnej stacji roboczej EliteBook.
Mam wrażenie, że jest to czas ładowania poszczególnych komponentów.
Pozdrowienia;
Witam
Czy aplikacja działa wolno (uruchamia ją bez otwierania pliku), czy otwiera pliki?
Cdlt Yannick
Jeśli jest to aplikacja, która jest długa, zazwyczaj nie ładuję dodatków podczas uruchamiania (symulacja, do analizy......)
Witam
Czy możesz nam powiedzieć, czy po załadowaniu możesz normalnie pracować na swoich częściach?
Korzystasz z PDM, czy pracujesz samodzielnie nawet w biurze?
Serwer nie serwer itp....
Może powinieneś zapoznać się z różnymi zaleceniami, które publikujemy @clémentine temat pracy zdalnej.
W każdym razie prawdopodobnie w Twoim interesie jest wykonanie kopii zapasowej części na laptopie w domu.
Musisz poinformować nas o wszystkich warunkach użytkowania, aby móc wydać Ci bardziej kompletną opinię.
Pozdrowienia
Czym zajmujesz się jako menedżer baz danych?
Czy masz EPDM?
A może zarządzanie w systemie Windows?
Dziękuję Wam wszystkim,
Jest to uruchamianie aplikacji, która jest powolna po tym, jak działa poprawnie, pozostaje w oknie otwierania przez czas ładowania. Sprawdzam bazę danych PDM w trybie offline, którą mam przy sobie (brak dostępu do serwera). Nie modyfikuję plików i robię tylko konsultacje, czasami duże montaże.
Rzeczywiście może to być problem suplementów. jak nie ładować ich podczas uruchamiania. Istnieją również narzędzia MycadTools, które ładują . Być może również problemy z linkami wskazującymi brakujące pliki na serwerze. Modele planów, baza danych materiałowych itp.
Witam
Z menu Narzędzia > Dodatki. Na liście dodatków każdy z nich będzie miał jedno pole wyboru do ładowania w bieżącej sesji i jedno do ładowania podczas uruchamiania. Odznacz tę ostatnią opcję dla dodatków, których nie używasz konsekwentnie.
Pozdrowienia.
PS: jeśli to rozwiąże Twój problem, aby uzyskać "najlepszą odpowiedź", zweryfikuj wiadomość yannick.petit, a nie moją; Ja dopiero kończę jego odpowiedź.
Witam
Mieliśmy ten sam problem z licencją sieciową solidworks , która na stacji roboczej uruchamiała się bardzo wolno
Pożyczając licencję, start był szybszy (powiedzmy normalny). Z drugiej strony nie można powiedzieć, dlaczego ten post jest wolniejszy od innych, gdy konfiguracje są identyczne....
Witam
Rzeczywiście skłaniam się ku problemom z linkami, które wskazują na pliki na nieobecnym serwerze i na ładowanie dodatku Epdm. Mam też spowolnienie przy uruchamianiu SW z pożyczoną licencją (szczególnie do ładowania dodatku Epdm), spowolnienie, które znika w trybie podłączonym przez vpn.
[EDYTUJ | EDYTUJ KOD]Musisz także sprawdzić, czy jest już uruchomionych kilka procesów oprogramowania. [KONIEC EDYCJI]
Dla linków do plików zrobiłem kopie lokalne i wersję pliku sldreg, gdy jestem w tym trybie lokalnym.
Pozdrowienia
Witam
W przypadku bardzo powolnego problemu z otwieraniem SolidWorks, od wersji 2018 z serwerem licencyjnym (licencja pływająca) rozwiązanie jest następujące:
1 * Nie pożyczyłeś licencji
2*SolidWorks wyłączony
3 * Przejdź do folderu i usuń całą zawartość
c:\ProgramData\Flexnet
Zwykle nie ma już problemów