Ekstremalnie powolne rysowanie Solidworks

Witam

Są podobne pytania, ale nie mam do końca takich samych obaw. Chciałbym wiedzieć, czy inne osoby są zaniepokojone.

Mam problem z powolnością na rysunkach dla średnich montaży, ale nie ma problemów w montażu. Manipulowanie nimi jest prawie niemożliwe, około 2 sekundy na wycięcie zoomu, a nawet dłużej, aby przesunąć widok. I o tym, że w otwierającym "Dressing" nie mówię tego w "Resolved"...

Wiem, że konfiguracja mojego komputera nie jest winna. Już jakiś czas temu tworzyłem ujęcia z dużo większymi montażami, było to na pewno trochę powolne, ale dało się nimi manipulować. Mam ten problem od wersji 2019. Zainstalowałem SP0 2020 te same problemy, a obecnie SP3, bez poprawy.

W międzyczasie przeszedłem z windows 7 na windows 10, ale mój kolega który nadal korzysta z windows 7 ma te same problemy.

Ktoś ma ten sam problem? Czy istnieje rozwiązanie?

Dziękuję

Cyryl

Witam 

Nie jestem specjalistą w tej dziedzinie, ale wydawało mi się, że widziałem w innych tematach, że suplementy solidworks mogą spowolnić  europosła.

Pozdrowienia

complements_solidworks.jpg

Witam

Czy próbowałeś zresetować solidworks z kluczy rejestru?

Przejdź do regedit (uruchom, uruchom regedit), a następnie zmień nazwę SW20xx OLD:

HKEY_CURRENT_USER\Oprogramowanie\Solidworks\SolidWorks .... w zależności od wersji, którą chcesz zresetować.

Po ponownym uruchomieniu oprogramowania będziesz miał "fabryczne" ustawienia

Klucze licencyjne znajdują się w innym miejscu, więc nie ma ryzyka.

Pozdrowienia

Cdlt powiedział:

4 polubienia