Extreme Slowness SW 2014 Mega Assembly (+20 000 sztuk)

Dostaliśmy SW 2014 i nigdy nie mieliśmy tylu problemów z tą wersją w mega zespołach (+20 000 części)

Problem: - Ekstremalne spowolnienie (opóźniony zoom, opóźniona funkcja, prawie niemożliwe pomiary)

- Błąd graficzny

-Awaria

Wypróbowałem wszystkie możliwe tryby i kombinacje: rozwiązany, rozjaśniony, speedpack, świetne zarządzanie projektem.... Nic nie pomaga!

Moje pytanie: Jakiej kombinacji należy użyć (procesor, pamięć RAM, karta graficzna), aby mieć wysokowydajny system z mega montażem w trybie rozdzielczym? 

Chcę odpowiedzi od kogoś, kto pracuje z ogromnymi montażami z SW2014, jeśli to możliwe, dzięki.

Solidworks: 2014:2.0: system operacyjny x64

Microsoft Windows 7 Professional:Dodatek Service Pack 1:x64

Komputer: Dell Inc.:P recision WorkStation T3500

Procesor: Intel(R) Xeon(R) CPU W3565 @ 3,20 GHz [Intel64 Family 6 Model 26 Stepping 5] (4 procesory)

Karta graficzna: NVIDIA Quadro 4000

Baran:12285

Dysk twardy: 500:SCSI

Test wydajności SolidWorks (s) (ogółem = procesor + grafika + we/wy)

Ogólnie = 84,2    procesora = 44,5   Grafika = 12,2    I/O = 27,5  Render = 34,6 

1 polubienie

Wszystkie elementy są zarejestrowane w 2014 roku

Witam

Twoja pozycja wydaje się odpowiadać zapotrzebowaniu na Solidworks.

Czy to nie przypadek, ustawienia wyświetlania, które byłyby ustawione na "grafikę realview"? Jeśli tak, wyłącz tę opcję.

Zobacz zdjęcie, aby uzyskać + szczegóły.

mode.png
1 polubienie

Ale montaż + 100 000 części wydaje mi się trochę duży, prawda???

Czy nie jest możliwe podzielenie tego zespołu na kilka podzespołów?

2 polubienia

Witam

Konfiguracja jest raczej muskularna.

Na https://www.solidworks.com/sw/support/shareyourscore.htm najlepsze T3500 są wolniejsze (patrz załączony obrazek)!

Ale nie wiem, czy wszystkie testy są wiarygodne, ponieważ w tej tabeli są bardzo niskie wartości, a konfiguracje tej nie wydają się tak odległe od twojej!

Po tym, być może chęć otwarcia zespołu 100 000 części w rozwiązanym jest po prostu niemożliwa!

performance_test_meilleur_t3500.jpg

Testowanie za pomocą pręta blokującego

na częściach

Spójrz na te samouczki

http://www.lynkoa.com/tutos/3d/gestion-des-gros-assemblages-solidworks

http://www.lynkoa.com/tutos/barre-de-blocage-sous-solidworks

@+ ;-)

Jestem również sceptycznie nastawiony do otwarcia zespołu 100 000 części w Resolved.

Czy tak było w poprzednich wersjach?

Gdzie znajdują się części (lokalnie czy na serwerze)?

1 polubienie

Witam

Wydaje się, że mówisz, jeśli dobrze rozumiem, że nie miałeś problemu przed SW 2014.

Na której wersji byłeś?

Na tym samym stanowisku?

Czy przeniosłeś swoje pliki?

@+

1 polubienie

Czy na pasku zadań pojawia się flashtip wskazujący na brak zasobów?

Jeśli to wszystko, to na ten temat został otwarty bilet spr.

Od 2014 roku musieli coś namieszać w zarządzaniu pamięcią, bo nie jesteś jedynym, który na to narzeka.

Ale czy mimo to, czy 100 000 sztuk to nie trochę za dużo?! ^^

Lub zmień swój sieciowy lol

Szlifowanie: Zespół składa się z +20 000 części

Błąd bierze się stąd, że Assembly Xpert za każdym razem wywala mi oprogramowanie. Utworzyłem więc BOM, a następnie zsumowałem to wszystko w Excelu, aby poznać moją całkowitą liczbę.

1- Brak włączonej funkcji Realview

2- Zespół jest podzielony na piętnaście podzespołów, niektóre po 6000 sztuk.

3- Wersja z 2013 roku była bardziej stabilna, ale nie lepsza w kontekście mega montażu.

4- Monety znajdują się na serwerze

5- Nie pojawia się żadna podpowiedź podczas otwierania lub gdy przesuwam maszynę do góry.

1 polubienie

Witam

Trudno mi to zrozumieć.

Mówisz, że już pod SW 2013 miałeś problem z otwarciem tego typu bardzo ciężkiego montażu. Jak myślisz, dlaczego zmieni się to w SW 2014?

Te 2 wersje, pomimo pewnych ulepszeń, są dość podobne.

Uważam raczej, że SW niestety nie czuje się komfortowo z bardzo dużymi montażami i że nie jest do tego przeznaczony.

Wydaje mi się, że właśnie dlatego niektóre firmy przechodziły na Catię, która oczywiście znacznie lepiej radzi sobie z tymi skomplikowanymi montażami...

2 polubienia

Witam

Więc próbowałeś z SpeedPak? Na przykład w przypadku montażu 6000 części byłby to dobry początek, również przy użyciu trybu dużego projektowania.

Ale oczywiście SpeedPak jest daleki od trybu rozwiązanego!

20000 sztuk, to mnie uspokaja.

Zostałem w 2013 roku, ale nie sądzę, aby w wersji SW z 2014 roku nastąpiła rewolucja w zarządzaniu dużymi montażami.

Być może musisz spojrzeć na łącze sieciowe, aby mieć nadzieję na małą poprawę.

Jeśli pracujesz nad tym projektem samodzielnie, możesz być w stanie wykonać kopię na dysku lokalnym, który zawsze będzie szybszy niż sieć.

Osobiście przy sieci o pojemności 1 GB zauważyłem wyraźną różnicę między plikiem w sieci a lokalnym.

Kiedy mówimy o awariach, błędach graficznych, opóźnieniach w powiększaniu i innych manipulacjach, po prostu mały prostokąt, który jest wyświetlany podczas obracania, a następnie wraca do normy po puszczeniu środkowego przycisku... lub po prostu nie wracaj.... jednym z pierwszych testów, które należy przeprowadzić, jest aktywacja opcji "Emuluj funkcje OpenGl" (można ją znaleźć w opcjach wydajności i można ją aktywować tylko wtedy, gdy żaden plik nie jest otwierany...

Witam

Tak więc, aby uzyskać prawie identyczną konfigurację, nie martw się w sw2014 SP1 na Dell Precision T3500

Drobne różnice, które mam:

2 dyski 300GB w raid 15000 towers na część z systemem operacyjnym i oprogramowaniem (oryginalna płyta)

1 dysk SSD o pojemności 256 GB na folder projektu i podzielony, aby mieć bibliotekę.

Karta graficzna nvidia quadro 3800

Dużym problemem w tej maszynie jest lokalizacja pamięci ECC. W zależności od lokalizacji spowalnia to działanie systemu i powoduje awarie (szczególnie w przypadku dwuprocesorowego).

Rozwiązaniem jest wymieszanie pasków w taki sposób, aby uzyskać równowagę w szczelinach i, jeśli to możliwe, unikanie szczeliny 3, jeśli liczba pasków jest mniejsza niż liczba szczelin.

Otwarcie zespołu 5000 części nie stanowi problemu, jeśli ustawisz na światło.

Witam

Mam też T3500 i również pracujemy w sieci naszej firmy.

Kiedy docierasz do dużych zgromadzeń, jest dużo pracy w tle, którą trzeba wykonać.

Oto kilka sposobów na poprawę płynności dużych złożeń:

- sprawdź, czy niektóre komponenty nie utraciły swoich ścieżek (generuje to duże opóźnienia, ponieważ oprogramowanie próbuje je znaleźć);

- Spójrz na czas obliczeń części (możesz dużo zaoszczędzić, usuwając wszystkie funkcje z warunkiem końcowym do następnej powierzchni, funkcją powtarzania itp.)

- Skomplikowany montaż może pomóc, ale z pewnymi ograniczeniami;

- Obecnie testuję pasek bloków, ale jest za wcześnie, aby wydać opinię.

Powodzenia

1 polubienie

Umieściłbym system i logi na podstawowym dysku SSD

Oszczędzamy dużo czasu

http://www.axemble.com/sites/default/files/ftp//mycadstore/guide-des-composants-hp.pdf

na mojej stacji mam system i loguję się na 250 GIGA SSD i przechowywaniu na dyskach x 500giga 15000 rpm

pasek blokujący jest świetny (całkowity brak czasu na odbudowę)

Jak wspomniano wcześniej, unikaj powtórzeń i obiektów linkujących do bibliotek, usuń wszystkie linki

Jeśli wszystkie

1. Udziały są zapisywane za pomocą paska blokady
  2. Podzespoły itou
  3. Montaż również

Czas odbudowy powinien być bardzo krótki

Nic nie stoi na przeszkodzie, aby później otworzyć

zainteresowanych stron do modyfikacji

po (odblokowaniu pręta po prawej stronie wspomnianych zespołów lub części)

Opublikowałem samouczek dotyczący paska blokowania

@+ ;-)

@gt22 dwutarczowy 15000 był oryginalnie dostarczany z maszyną kupioną z drugiej ręki i zmodyfikowaną dla jednego z moich klientów. Tak niewielka inwestycja w maszynę poza pamięcią RAM i dyskiem SSD.

Pozostaje szanowaną i stabilną maszyną za niewielką cenę

W mojej osobistej konfiguracji używam 2 dysków SSD 500 GB dla systemu i 250 GB dla krótkich projektów oraz 2 starych dobrych zielonych i niebieskich dysków WD do archiwizacji

Zobacz ten link Benchmarck

http://www.harddrivebenchmark.net/

Prosta lektura porównania

pozwala lepiej zrozumieć zainteresowanie umieszczeniem systemu i logów na dysku SSD

nic nie stoi na przeszkodzie, aby skopiować i przenieść systemy i logi, które znajdują się na normalnym dysku na dysk SSD

i umieść dysk SSD w podstawowym

Potworna oszczędność czasu

bardzo piękny twój configue @ SEPM

ale po co 2 dyski SSD dla systemu, masz kilka systemów operacyjnych na tym samym komputerze

@+ ;-)

Jest nas kilkoro, którzy pracują w sieci na różnych podzespołach zespołu głównego, więc kopia na dysk twardy jest niemożliwa.

Załączyłem przykład powtarzającego się błędu graficznego, którego nie mieliśmy w wersji 2013, więc jest to w zasadzie powód, dla którego uważam, że SW 2014 jest nieodpowiedni i przynosi mi więcej problemów niż rozwiązań za dość wysoką cenę.

probleme_graphique.jpg