Nie @gt22 systemowego dysku SSD i partycji SSD dla mojego projektu i innej biblioteki partycji
Zauważyłem, że niszczy to mniej linków wynikających z bycia w innym liście w bibliotece i pozwala uniknąć utraty wszystkiego kosztem w przypadku błędnej manipulacji
w użyciu solo nie ma dużego zainteresowania, ale w współdzielonym miejscu, w którym byłem, można było czyścić gówno, takie jak znajdowanie identycznych sprężyn w podfolderach różnych zestawów
Kiedy w bibliotece jest was troje, konieczna jest odrobina rygoru
Zdaję sobie sprawę, że byłem niegrzeczny przy moim pierwszym komentarzu, ale zamierzam to założyć i nie usuwać.
Faktem jest, że moglibyśmy godzinami rozmawiać o niedociągnięciach i słabościach Solidworks.
Ale jeśli używałeś tylko Solidworks, nie będziesz w stanie tego zrozumieć, więc nie ma sensu podawać przykładów tego doświadczenia dla siebie.
Take Digital Project (wywodzący się z Catia V5) przeprowadza test z importem elementów z 3D dwg, często używanego, jeśli jesteś na projekcie w budowie.
Ale brakuje mu nie tylko zarządzania dużymi plikami, ale także prostego wyszukiwania i wybierania, które są całkowicie bezużyteczne lub nie istnieją. Wykonaj złożenie, na przykład z osłon lub tyauterie i zastosuj kolory do różnych elementów dla niektórych szczegółów, teraz spróbuj dokonać wyboru według koloru i wyodrębnić nazwę jego elementów w pliku Excel, zajmuje to 5 sekund w catia V5 lub cyfrowym i jest to niemożliwe w solidworks, w przeciwnym razie musiałby zastosować właściwość niestandardową bha zobacz zróbmy to, jeśli jest setki elementów.
Pytanie nie polegało na porównywaniu tego, co jest porównywalne, to było zarządzanie dużymi złożeniami za pomocą Solidworks, po prostu mówiłem realiter, ponieważ zawsze widzę, że wszyscy zastanawiają się, czy jest to problem z konfiguracją, czy istnieje rozwiązanie, zrobiłem testy po swojej stronie i problem pochodzi z solidworks, to jeśli weźmiesz projekt cyfrowy, to Jest poniżej solidworks w cenie terme. Jest to pochodna Catia V5 zorientowana bardziej konstrukcyjnie, ale może być również używana do mechaniki, jeśli pracujesz z podstawowymi funkcjami bryły i powierzchni.