Powolne otwieranie SmartProperties

Witam

Podczas otwierania SmartProperties wyświetlenie okienka zajmuje ~45 sekund
Wszystkie linki (do masek...) wskazują na serwer

Rozmawiając o tym z kolegami, problem trwa już od ~3 miesięcy (właśnie przyjechałem)

Czy masz jakieś sposoby, aby poprawić tę powolność?

Dziękuję
SJ

Witam @SebJo 

Ja też mam ten sam problem, pomimo aktualizacji SmartProperites.
Zauważyłem, że kliknięcie w obszarze graficznym sprawiało, że menu pojawiało się szybciej.

1 polubienie

Aby sprawdzić, czy pochodzi z sieci, czy z Smartproperties, skopiuj plik Xml i linki lokalnie.

Ze swojej strony nie mam tego problemu: otwieranie smarta <1 sekundę w normalnym czasie, czasami 4 lub 5 sekund  (w zależności od sieci)

Z łączami maskującymi w sieci i zapytaniem SQL o numerację części.

Wersja inteligentna = 2020. Nie poświęciłem czasu na zainstalowanie najnowszych wersji.

Z drugiej strony, sieć została znacznie ulepszona 2 lata temu, co wymaga czasów ładowania bardzo zbliżonych do dysku lokalnego.

1 polubienie

Zastanawiam się, czy nie pochodzi to z wersji SmartProperties, bo przed aktualizacją do wersji? Nie miałem żadnych problemów.

Zrobię test z plikami lokalnie, aby zobaczyć.

Jaka jest Twoja wersja Smartproperties? A raczej Mycadtools (z mojej strony 2020 SP2)

1 polubienie

Jesteśmy pod 2021 SP2

Wykonam również test, umieszczając pliki lokalnie

__
REDAGOWAĆ:
Wszystkie ścieżki zostały skonfigurowane lokalnie
To jest to samo
Jakieś opinie od innych użytkowników na temat tej samej wersji?

Byłbym tobą, zrobiłbym bilet. Albo błąd jest znany i naprawiony. Albo tak nie jest, a Visiativ przyjrzy się, skąd może pochodzić, przejmując kontrolę nad twoim komputerem i naprawiając błąd lub mówiąc ci, co go powoduje przy odrobinie szczęścia.

Następnie przekazujesz nam informację zwrotną na temat przyczyny tego spowolnienia, aby wiedzieć, czy mogę przełączyć się na przyszłą wersję, czy nie!

https://www.lynkoa.com/helpdesk/assistance

Witam

Dla mojej wersji części 2022SP1,
Nie poświęciłem czasu na przełączenie plików na lokalne w celu przetestowania