Witam
Napotykam kilka bardzo wolnych czasów w Solidworks.
Kiedy próbuję otworzyć właściwości arkusza moich planów (aby zmienić skalę arkusza lub format), okno otwiera się dopiero po kilku minutach.
Czy ktoś kiedykolwiek miał tego typu problem? (a zwłaszcza do :) rozwiązania)
Miłego dnia.
Jeśli niedawno przeprowadziłeś migrację, możesz mieć problem z wykluwaniem.
SW 2020 (i a priori niektóre poprzednie wersje) w ogóle nie lubią kreskowania z dużą ilością pociągnięć i dużym współczynnikiem skali.
Musieliśmy wrócić do wszystkich naszych materiałów, aby pozbyć się "pepitki" i przejść od wykluwania ze współczynnikiem 32 do zwykłego kreskowania (które też nie działa dobrze, ale przynajmniej nie miele)....
Zobacz 1156484 SPR (nadal otwarty, więc tak samo w SW2021)
Dziękuję za odpowiedź, niestety nie może ona z tego wynikać, ja też mam problem na pustym planie.
Czy może to pochodzić z symbolu, który do 2020 roku jest źle zarządzany, czy coś w tym rodzaju?
Jeśli masz kreskowanie na swoim podstawowym rysunku... (lub spleśniałe logo z wieloma funkcjami).
Czy próbowałeś z domyślnym wkładem MEP i SW? Jeśli nie masz z nimi żadnych problemów, problem wynika z plików podstawowych.
Aby znaleźć winowajcę, usuń (lub ukryj) elementy wkładu, aż odzyskasz normalną płynność. W ten sposób znaleźliśmy problem ze "specjalnym" kreskowaniem: poprzez ukrywanie części, dopóki nie znajdziemy płynności.
Próbowałem usunąć wszystko i nadal mam ten problem.
W rezultacie nie może pochodzić z samego wkładu.
Zamierzam odtworzyć moje szablony z pustych szablonów, mam nadzieję, że to zadziała.