Maski nie działają już w trybie "modelu"

Witam

Przez ostatnie kilka dni, nie zmieniając niczego, celowo" w ustawieniach Draftsigth, miałem dziwne rzeczy, które dzieją się w trybie "szablonu", ale nie pojawiają się w trybie "Arkusze".

Gdy na nowym pliku (teutworzone wcześniej dalej działają normalnie) tworzę maskę, nie pojawia się ona (niczego nie ukrywa) tak długo, jak długo pracuję w modelu. Jeśli pójdę i zobaczę na rysunku, to tam jest. Chodząc tam iz powrotem, mogę go ustawić w dowolnym miejscu, ale jest to trochę żmudne.

Podobnie, rozmieszczenie warstw wydaje się już nie działać, a jeszcze dziwniejsze, kiedy daję grubość polilinii, nie pojawia się ona już jako "duża linia", ale jako dwie zewnętrzne kontury bez koloru w środku! W trybie arkusza prezentacji wszystko jest w porządku.

Jeszcze dziwniejsze jest to, że w trybie arkusza prezentacji, jeśli przejdę do okna, aby zmienić rysunek, wszystko reaguje normalnie.

Wszystko to jest zabawne, ale trudne do zniesienia w codziennej pracy

Ponieważ jestem zmęczony odinstalowywaniem programu i ponownym instalowaniem go, ponieważ za każdym razem, gdy tracisz ustawienia, musisz przywrócić porządek aliasów...

Gdyby ktoś miał sposób na naprawienie tego problemu z ustawieniem, które zwariowało, bardzo bym to chciał.

Z góry dziękuję

2 polubienia

Witam

Powiedziałbym, że to problem z plikami szablonów! Możemy więc pokusić się o ich wymianę lub wybrać inne.

Ale nie spotkałem się z tym problemem, więc nie wiem, czy gdzieś jest jakaś opcja.

1 polubienie

Problem został rozwiązany sam, po kilku dniach bez mojej wiedzy jak, ani się nie pojawił, ani jak został rozwiązany?

Tajemnica informatyki

Bernard

1 polubienie