Właściwości wiązania

Witam

W firmie ślusarskiej zajmującej się ślusarstwem metalowym staram się zautomatyzować adnotacje na częściach w MEP, patrz załączony obrazek.

Ale kiedy przechodzę do "link do właściwości">"komponentu, do którego dołączona jest adnotacja">"Nazwa właściwości" nie mam proponowanej grubości, materiałów. i wszystko inne. I rzeczywiście, kiedy przechodzę do właściwości spawanych części, nie ma żadnych informacji poza materiałem, ilością i opisem, które musiałem dodać.

Jednak w innym folderze tabela jest dobrze wypełniona, mam wszystkie informacje i mogę ją wybrać raz w moim układzie. Nie zmieniłem jednak swojej metody, ale może coś mi umknęło.

Dołączone 2 sztuki, będziesz mógł zobaczyć różnicę w tabeli spawanych części. Jeśli ktoś może mi powiedzieć, co robię źle.

1.jpg

Nie ma żadnych załączników. Musisz zrobić 1 dodatkowy post na plik. Umieść także zrzuty ekranu, w tym drzewa budynków, w zależności od wersji oprogramowania niekoniecznie każdy będzie mógł korzystać z twoich plików.

Czy części, dla których to działa, są wykonane z modułem blaszanym?

Masz rację, nie ma sensu umieszczać moich wersji. W załączeniu zrzut ekranu tabeli właściwości z drzewem do wymiarowania, tymi samymi, które można znaleźć w układzie

Tak więc problem z forum Lynkoa polega na tym, że wstawione obrazy nie są powiększane, więc musisz je umieścić jako załączniki.

Istnieją dwa pliki, które zarządzają właściwościami w plikach: jeden dla części i zespołów, a drugi dla mechanicznie spawanych w częściach. Może to właśnie tego pliku brakowało przy tworzeniu Twojego 2 utworu?

cóż, próbowałem powiększyć moje obrazy, ale w rzeczywistości jest to bezużyteczne. Poniżej moje zrzuty ekranu

Nie rozumiem twojego pytania froussel?

rate.jpg

i udana gra

reussie.jpg

Pozwalam sobie na ponowne uruchomienie mojego stanowiska, wciąż mając nadzieję na znalezienie rozwiązania. Wciąż porównuję swoje utwory i nie mogę znaleźć wyjaśnienia. Mam nadzieję, że przy następnym projekcie nie będę miał już tego samego problemu.

Powinienem zaznaczyć, że w SheetMetalManufacturing mam wszystkie dane części, nie wiem, czy to ważne

Czy możesz podzielić się "nieudanym" utworem?
Rzeczywiście, istnieje sztuczka, która sprawia, że nadwozie T1 nie jest rozpoznawane jako nadwozie z blachy.

@froussel odnosi się do plików, które są używane z edytorem formularzy właściwości niestandardowych.

Witam

Czy możesz podzielić się fragmentami,  pomoże to lepiej zrozumieć Twój problem?

Cdlt powiedział:

Informacje o Solidworks 2020

support_s1.sldprt

Zadam pytanie po raz ostatni na wypadek, gdyby ktoś je znalazł, zamykałem swój post po tym weekendzie