W firmie ślusarskiej zajmującej się ślusarstwem metalowym staram się zautomatyzować adnotacje na częściach w MEP, patrz załączony obrazek.
Ale kiedy przechodzę do "link do właściwości">"komponentu, do którego dołączona jest adnotacja">"Nazwa właściwości" nie mam proponowanej grubości, materiałów. i wszystko inne. I rzeczywiście, kiedy przechodzę do właściwości spawanych części, nie ma żadnych informacji poza materiałem, ilością i opisem, które musiałem dodać.
Jednak w innym folderze tabela jest dobrze wypełniona, mam wszystkie informacje i mogę ją wybrać raz w moim układzie. Nie zmieniłem jednak swojej metody, ale może coś mi umknęło.
Dołączone 2 sztuki, będziesz mógł zobaczyć różnicę w tabeli spawanych części. Jeśli ktoś może mi powiedzieć, co robię źle.
Nie ma żadnych załączników. Musisz zrobić 1 dodatkowy post na plik. Umieść także zrzuty ekranu, w tym drzewa budynków, w zależności od wersji oprogramowania niekoniecznie każdy będzie mógł korzystać z twoich plików.
Czy części, dla których to działa, są wykonane z modułem blaszanym?
Masz rację, nie ma sensu umieszczać moich wersji. W załączeniu zrzut ekranu tabeli właściwości z drzewem do wymiarowania, tymi samymi, które można znaleźć w układzie
Istnieją dwa pliki, które zarządzają właściwościami w plikach: jeden dla części i zespołów, a drugi dla mechanicznie spawanych w częściach. Może to właśnie tego pliku brakowało przy tworzeniu Twojego 2 utworu?
Pozwalam sobie na ponowne uruchomienie mojego stanowiska, wciąż mając nadzieję na znalezienie rozwiązania. Wciąż porównuję swoje utwory i nie mogę znaleźć wyjaśnienia. Mam nadzieję, że przy następnym projekcie nie będę miał już tego samego problemu.
Powinienem zaznaczyć, że w SheetMetalManufacturing mam wszystkie dane części, nie wiem, czy to ważne
Czy możesz podzielić się "nieudanym" utworem? Rzeczywiście, istnieje sztuczka, która sprawia, że nadwozie T1 nie jest rozpoznawane jako nadwozie z blachy.
@frousselodnosi się do plików, które są używane z edytorem formularzy właściwości niestandardowych.