Mam szkic, który "miałby" więcej niż jeden otwarty kontur, ale nie mogę go znaleźć. Próbowałem użyć narzędzia do sprawdzania szkicu, aby skorzystać z tej funkcji, ale też nie mogę jej znaleźć... Czy jest jakaś inna sztuczka? (Solidworks 2012)
Sprawdziłem mój szkic, tworzy on kompletny łańcuch. W rzeczywistości jest to błąd w SolidWorks...
Jest to dość złożony szkic (profil aluminiowy), na którym używam bloków o różnej orientacji. Kiedy rozsadzam bloki, on chce zrobić wytłaczanie. Niefortunne jest to, że jeszcze bardziej przeciąża i komplikuje szkic.
Sprawdziłem mój szkic, tworzy on kompletny łańcuch. W rzeczywistości jest to błąd w SolidWorks...
Jest to dość złożony szkic (profil aluminiowy), na którym używam bloków o różnej orientacji. Kiedy rozsadzam bloki, on chce zrobić wytłaczanie. Niefortunne jest to, że jeszcze bardziej przeciąża i komplikuje szkic.
Naprawdę nie rozumiem, że twój szkic jest tworzony z kilku bloków szkicu
Jeśli twoje bloki są całkowicie związanymi i zamkniętymi szkicami
umieszczając je na różnych płaszczyznach, tworzysz szkic 3D
jeśli ten szkic 3D przecina się poprzez wstawienie kilku bloków na odsuniętych płaszczyznach
Otrzymujesz kilka zamkniętych konturów
więc SW nie znajdzie jednego konturu, ale kilka konturów i SW w ogóle tego nie lubi
więc bez wytłaczania
Kim jest ponadto Ty możesz rozerwać swoje klocki, a następnie zgadza się na wytłoczenie Twojego zespołu?
Czy sprawdzono, czy segmenty nie nakładają się na siebie? Zdarza się, że segment chowa się za innym identycznym, w tym przypadku, aby to sprawdzić, musisz usunąć 1 segment, jeśli nie zniknie, to dlatego, że na górze był inny, zrób to dla każdego segmentu.
Wiem, że to pracochłonne, ale nie mam innych rozwiązań.
Nie mogę podać mojego oryginalnego pliku, przerobiłem model "łodzi". Ale znowu, SolidWorks nie chce wykonywać wyciągnięcia prostego z połączonymi blokami i szkicowaniem. Muszą zostać zmiażdżone. Chyba, że jest jakaś sztuczka, której nie znam.