Łącze kinematyczne pod 3DVIAComposer

Witaj link kinematyczny pod 3DVIAComposer lub SolidWorks Composer (=)
Utknąłem na przerywniku filmowym, nie mogę zdefiniować więcej niż jednego linku na dziecko?.
Może to ograniczenie, a może jest jakaś sztuczka, aby ją obejść?
Załączam pistolet maszynowy, jeśli uruchomisz animację, zobaczysz to, czego chcę w trybie kinowym.
Jeśli przełączysz się w tryb kinematyczny, blokuję, aby połączyć sprężynę i dźwignię obrotową.

i-blok.smg

Witam

To normalne, że Composer może tworzyć przerywniki filmowe tylko z jednym rodzicem potomnym, niemożliwe jest tworzenie zapętlonych przerywników filmowych.

Z drugiej strony nie rozumiem, co chcesz zrobić?

@+

1 polubienie

To właśnie podejrzewałem.

To, czego chcę, to ten sam ruch, co animmacja zawarta w pliku smg (czy to Ty go zacząłeś?)

Ale w trybie kinematycznym, innymi słowy, obróć dźwignię ręcznie i pozwól reszcie podążać za nią.

Lub po prostu obsługiwać mechanizm ręcznie.

Nie jest to możliwe, ale dlaczego chcesz to zrobić ręcznie, skoro przyjechałeś z kilkoma kluczami?

@+

1 polubienie

Niestety, Composer nie jest narzędziem do badania ruchów. W tym punkcie jest o wiele bardziej zorientowany marketingowo.

Ale jak @Coyote mówi, Twoja animacja z już wygląda dobrze!

1 polubienie

Tak, animacja z wygląda dobrze, ale jest kłopotliwa do wdrożenia.

To jak animowany gif, że tak powiem.

W tym nagranym zrobiłem 4 kąty obrotu za pomocą 4, będę musiał podwoić pozycje, aby uzyskać lepsze renderowanie.

Natomiast układanie linków nadrzędnych/podrzędnych i linków zajmuje mniej czasu.

Dziękuję za odpowiedzi (nie ma wyboru, gdy tak się nie dzieje!!)

Jeśli znajdę sztuczkę, opublikuję ją.

1 polubienie

A dlaczego nie zrobisz tego bezpośrednio w SolidWorks?

Witam @ Benoit.LF

Odbywa się to w ramach CATIA, ale smg jest dla kolegów,  którzy nie mają CATIA.
Będę musiał być zadowolony z animacji i odczytu do przodu do tyłu.
Nie ma wyboru.

Jeszcze raz dziękuję za czas poświęcony mojemu PB.