Witam
Chciałbym uzyskać szkolenie lub informacje na ten temat:
Chcemy zmienić nasz wkład na naszych różnych rysunkach. Nie wiem, jak połączyć 3D z 2D.
Jak mogę uzyskać okno w pliku 3D, aby kaseta 2D sama się wypełniła.
W załączeniu znajduje się przykładowy rysunek z poszukiwanymi informacjami. (Format PDF)
Na poziomie wkładu:
Informacja umieszczona w wierszach zaznaczonych na czerwono jest pierwszą informacją, którą należy wskazać.
Informacje w wierszach zaznaczonych na zielono są częścią tabeli zmian. Chcielibyśmy zobaczyć co najwyżej 6 ostatnich wersji.
W prawym górnym rogu strony chcielibyśmy, aby została utworzona tabela z różnymi dodatkowymi informacjami, które chcielibyśmy, aby były wyświetlane.
W sumie maksymalnie 5 wierszy, ale ta tabela będzie musiała się zwiększać w stosunku do informacji, które chcemy zobaczyć.
Jeśli mamy tylko 3 informacje, tabela będzie miała tylko 3 wiersze.
Jeśli mamy 5 info, tabela będzie miała 5 wierszy.
Czy możesz mi pomóc w tym temacie?
Pozdrowienia
proposition_cartouche_a4.pdf
Przede wszystkim musimy zidentyfikować informacje, które będą pochodziły z rysunku oraz informacje, które będą pochodzić z modelu 3D.
Informacje są wywoływane poprzez utworzenie notatki zawierającej $PRP:"nom_de_la_propriété" (do rysowania) i $PRPSHEET:"nom_de_la_propriété" (do 3D).
Następnie należy utworzyć model rysunkowy (właściwie po jednym na format) (plik drwdot) i powiązany plik mapy bazowej (plik slddrt), model części (plik prtdot) i model zespołu (plik asmdot), w którym zostaną przygotowane właściwości.
Dużym problemem będzie zarządzanie 6 liniami indeksów. SW nie pozwala (o ile mi wiadomo i poza EPDM) na ten system walcowania indeksu. W związku z tym, gdy dojdziesz do etapu tworzenia 7. indeksu, będziesz musiał ręcznie przesunąć zawartość właściwości (tj. umieścić zawartość indeksu 2 w polach indeksu 1 itp.). Powinieneś również wiedzieć, że będziesz mieć 5 właściwości dla wiersza indeksu.
Spójrz na formularz właściwości (poszukaj narzędzi Solidworks w menu Start systemu Windows). Potrzeba trochę inwestycji, aby się w to dostać, ale będzie to dla Ciebie przydatne.
Na koniec zalecam skontaktowanie się ze sprzedawcą Solidworks w celu znalezienia szkoleń w zakresie administrowania Solidworks. Tego rodzaju pytanie wykracza poza dziedzinę tradycyjnego szkolenia, jesteśmy bardziej w informatyce niż w rysunku.
7 polubień