Witam
Niedawno jestem nowym użytkownikiem, jestem w trakcie ustawiania moich części i rysowania.
Nie mogę połączyć informacji o mojej części (odniesienie, materiał,...) z warstwą rysunkową.
Czy ktoś mógłby mi pomóc.
Dziękuję
Witam
Niedawno jestem nowym użytkownikiem, jestem w trakcie ustawiania moich części i rysowania.
Nie mogę połączyć informacji o mojej części (odniesienie, materiał,...) z warstwą rysunkową.
Czy ktoś mógłby mi pomóc.
Dziękuję
Witam
W adnotacjach należy kliknąć ikonę "link do właściwości", a następnie wybrać niestandardowe właściwości, które zostały wcześniej umieszczone w szablonie części dokumentu.
"Umieść go wcześniej w szablonie części dokumentowej. "
przepraszam, nie bardzo rozumiem, jak mogę to skonfigurować.
Kiedy mam pokój i robię rysunek z , na moim rysunku nic nie idzie źle, muszę umieszczać linki do nieruchomości jeden po drugim.
Witam
W załączeniu znajduje się dokument programu Word, który może pomóc
Pozdrowienia
Należy utworzyć szablon rysunku i szablon planu tła, który zawiera wstępnie ustawione adnotacje do łączy części.
Zasadniczo adnotacje muszą mieć treść podobną do tej, gdy pochodzą z 3D: $PRPSHEET:{nom_propriété}
Do tego, gdy jest z rysunku: $PRP:{nom_propriété}
Pomoc jest bardzo dobrze wykonana, jak tworzyć szablony mapy tła i tworzyć własną tabelkę rysunkową.
OK
Zamierzam się temu przyjrzeć i postaram się doprowadzić wszystko do porządku.
Będę Cię informować na bieżąco.
Jeszcze raz dziękuję
No dobrze, w rzeczywistości to normalne, musiałbyś zarejestrować szablon planu (.drwot), na którym już utworzyłeś linki.
Edytor właściwości niestandardowych jest bardzo przydatny, ale bądź ostrożny, są to właściwości specyficzne dla typu pliku (MEP, część, tyłek...), jeśli nie chcesz wyświetlać identycznych właściwości na wszystkich arkuszach rysunków, nie powinieneś go używać. W takim przypadku lepiej byłoby użyć wielu wstępnie wypełnionych modeli planów.
Krótko mówiąc, istnieje kilka bardzo dobrze wyjaśnionych samouczków, które w razie potrzeby umożliwiają tworzenie modeli planów
PS: model planu (.drwot) to mapa bazowa # (.slddrt)
Oto moje samouczki, które wyjaśniają właściwości
Jak również fundusze planów stowarzyszonych:
http://tutoriel.solidworks.free.fr/crbst_56.html
Wszystko, co musisz zrobić, to utworzyć model pomieszczenia z właściwościami bezpośrednio, a MEp automatycznie wypełni
Przypomnienie
Aby zmodyfikować model części, musisz nacisnąć "Otwórz" i ustawić rozszerzenie na "PRTDOT".
Otworzy się plik modelu i należy ustawić w nim żądane właściwości.
Zapisz i dobrze zamknij.
Następny pokój, który otworzysz, będzie zawierał wszystkie właściwości, które umieścisz w szablonie pokoju.
Problem rozwiązany
Ostatecznie wszystko szło mi dobrze, z wyjątkiem tego, że w tabeli podsumowania informacji nie umieściłem odpowiednich wartości w Nazwach Właściwości.
Dziękuję Wam wszystkim