Połączenie EPDM - Solidworks Utracony

Witam, zdecydowanie, to dla mnie dzień pytania...

Kilka dni temu utworzyłem post na temat mojej aktualizacji SW2014 SP3 do SP4. Kierownik powiedział mi SW 2013. Myśląc o błędzie graficznym, zainstalowałem wszystko i skończyło się na SW 2013 SP4 :/

Program SW 2014 nie został odinstalowany, więc zachowałem go i odinstalowałem oprogramowanie 2013.

Od tego czasu EPDM robi dowcip za dowcipem.

Podczas walidacji części, EPDM ma wygenerować dla mnie PDF i STEP, w zależności od pliku źródłowego.

Jednak od czasu odinstalowania SW 2013 już nic nie generuje i wyświetla mi komunikat o błędzie informujący, że nie może znaleźć SW.

Zauważyłem również, że kiedy wyszukuję część za pomocą funkcji "Używane w" EPDM, otwiera się okno, a kiedy klikam prawym przyciskiem myszy, aby otworzyć, nic się nie dzieje.

Podobnie, gdy jestem w Eksploratorze Windows w moim bagażniku, wizualizacja już nie działa. EPDM generuje plik Edrawing, ale nie wie, za pomocą czego go otworzyć.

Jestem marmurem EPDM, ale myślę, że to wszystko wynika z błędu w drodze.

Jeśli jeden lub więcej profesjonalistów może mi pomóc...

Dziękuję!

Witam

Myślę, że deinstalacja prosteriori nie jest zalecana: może usunąć niezbędne pliki.

Najlepiej byłoby odinstalować, a następnie ponownie wbazować 2014...

2 polubienia

Witam

Zgadzam się z Lucasem, musimy zacząć od zera!!

@+

2 polubienia

Ok, z drugiej strony nie wiem jak działa EPDM. Czy podczas instalacji oprogramowania EPDM automatycznie "łączy" się z oprogramowaniem?

Zasadniczo odinstaluję, zainstaluję ponownie i wszystko powinno znowu działać?

EPDM to dodatek, który można aktywować z SolidWorks (w narzędziach dodatkowych), takich jak na przykład Simulation.

Osobiście, kiedy rozwijaliśmy wersję SolidWorks, rozwijaliśmy również wersję EPDM.
@Jose, jaka jest Twoja wersja EPDM?

Z pamięci, twoja wersja EPDM akceptuje starszą wersję (lub chyba 2) SolidWorks.

ale wyższej wersji SolidWorks nie znam.

Przykład: jeśli masz EPDM 2012, możesz mieć wersję SW 2012/sw2011

1 polubienie

Zostaliśmy więc skonfrontowani z tym problemem i według Axemble jest raczej odwrotnie. Zasadniczo EPDM akceptuje 2 wersje WYŻSZE niż wersja EPDM.

Jesteśmy w 2013 roku na EPDM, więc teoretycznie powinien przyjąć do SW 2015.

Potem byłem już w SW 2014 przed przypadkową instalacją SW 2013 i wszystko działało, nie sądzę, żeby to stamtąd pochodziło. Z drugiej strony fakt, że zainstalowałeś SW2013, mógł zmienić domyślną wersję oprogramowania na 2013 i dlatego od czasu odinstalowania EPDM jest tracony.

Nie wiem, ale jestem w trakcie odinstalowywania SW2014, aby ponownie zainstalować się czysto.

Pamięć mnie wtedy zawiodła!! to aps 2 niższe wersje, ale lepsze: musisz ufać Axemble, a nie temu, co właśnie powiedziałem!!!.

Jeśli masz dostęp do administratora EPDM, możesz wykonać test przeniesienia automatyzacji swojego pliku PDF i STEP na inną stację roboczą (która oczywiście ma oprogramowanie).... jeśli może ci pomóc w oczekiwaniu na znalezienie problemu na twojej stacji roboczej.

Ponowna instalacja zakończona i... wszystko działa!!

Dziękuję bardzo :)

1 polubienie