Cze wszystkim
Kilka miesięcy temu stworzyłem sprężynę o różnych długościach i Ø. Użyłem do tego rodziny części. Do tego czasu działało dobrze... A potem, gdy chciałem dodać configa. : Edytuj rodzinę części. Wypełniam wszystkie informacje........ I boooommmmmmmmm nic już nie działa, wygląda na to, że nie ma już połączenia.
Czy wiesz, jak przerobić linki?
Z góry dziękuję.
Michael
Witam
@ac Cobra stworzyła do tego makro
http://www.lynkoa.com/tutos/solidworks/macro-pour-valider-toutes-les-configuartions-dune-pièces
Ale spójrz na następujący temat w całości (pod koniec), ponieważ najwyraźniej należy wziąć pod uwagę pewne środki ostrożności. https://www.lynkoa.com/forum/import-export-formats-neutres/reconstruction-nouvelle-configuration
Nie ma potrzeby używania makra, aby zrobić to, co mówi Zozo_mp, od jakiegoś czasu SW oferuje podstawową wbudowaną funkcję, która pozwala odbudować wszystko (lub wybór).
Z drugiej strony, wydaje się, że nie jest to zadane pytanie.
Aby sprawdzić, czy rodzina części "mówi" coś, musisz otworzyć część w oprogramowaniu, kliknąć prawym przyciskiem myszy "Edytuj funkcję" na rodzinie części, aktywować 3. znacznik w opcjach i zatwierdzić.
Następnie kliknij prawym przyciskiem myszy rodzinę części "Edytuj rodzinę pomieszczeń" (dorozumianą w oknie biurowym zintegrowanym z oprogramowaniem), a następnie wyjdź z rodziny pomieszczeń, w tym momencie powinien pojawić się wyskakujący komunikat (i pozostać wyświetlany, jeśli n nie kliknie na nic) wskazujący problem w tabeli.
Powinniśmy być poinformowani, jeśli istnieje taka wiadomość i co ona mówi?
Dziękuję za odpowiedzi,
Najprościej było usunąć tabelę "rodzina pokojowa..... i zrobiłem kolejny z nowym połączeniem.
Mimo wszystko dziękuję.
FYI Olivier42, 3. znacznik w opcjach rodziny części jest sprawdzany na stałe.
Michael
W przypadku 3. znacznika wyboru dobrze, że jest zaznaczony, ale musisz być w stanie go odczytać:
Dla Twojej informacji, jeśli otworzysz rodzinę części Excela zewnętrznie do SW, wyskakujące okienko, gdy pozostawisz rodzinę na błędach, pojawi się tylko na dziesiątą część sekundy ...
Jeśli otworzysz go w zintegrowanym oprogramowaniu, wyskakujące okienko pozostanie wyświetlane i będzie łatwiejsze do odczytania.