Licencja

Teraz rozumiem tyradę i zgadzam się z tobą => to bardzo komplikuje twoje użytkowanie.

@Pascal: Czy jesteś sprzedawcą? czy po prostu mega fanem Bernarda Charlèsa^^

ani jedno, ani drugie (kim jest Bernard Charlès?). Jestem tylko użytkownikiem oprogramowania, który nie zrozumiał ;)

Z drugiej strony mówi Pan/Pani o prawie amerykańskim, ale wydaje mi się, że Dassault Système jest firmą francuską

To jest informacja, którą miałem dwa lub trzy lata temu:

Amerykańskie prawo wymaga od wydawców oferowania ewentualnego użytku domowego, Dassault musiał się do tego dostosować i dlatego taka możliwość była dostępna w innych krajach.

Szybkie question@Bart, czy Twój sprzęt do laptopa pochodzi z Twojej firmy, czy z Twojej postaci?

Jeśli jest to ten w Twojej firmie, dlaczego nie pracować na nim na co dzień i mieć duży ekran, prawdziwą klawiaturę, prawdziwą mysz i stację/ładowarkę przy biurku, która  jest bardziej ergonomiczna niż bezpośrednio na laptopie. Rano kładziesz telefon komórkowy na stacji i nie ma już problemów z licencją! Nie?

@Pascal, bardzo interesujące wszystkie te informacje!

1 polubienie

Bernard Charlès: Dyrektor Dassault Systèmes.

Pierwotnie, kiedy przyjechałem, kupiono mi stałe stanowisko, aby móc pracować.

Po roku chciałem pracować w domu, więc kupili mi laptopa, więc nie zamierzałem wyrzucać telefonu stacjonarnego lol.

Stąd mój problem z licencją....

A pomysł, aby korzystać tylko z laptopa i mieć w pracy elementy peryferyjne (duży ekran, klawiatura, mysz,...)? W ten sposób tylko jedno urządzenie, które można transportować wieczorem, jest ergonomiczne w ciągu dnia!

Tak Benoit, ale nie powiem szefowi, w sumie telefon stacjonarny już się nie przydaje, a laptop go zastąpi...

Laptop jest częściowo mój (mały układ z moim pudełkiem), więc ta technika nie będzie pasować.

Mój szef już tego używa, ale hej, jego telefon komórkowy nie wytrzyma długo. Nie sądzę, żeby był do tego przeznaczony.

1 polubienie

Nawet bardzo wydajne laptopy są gorsze od stacji roboczych

Szukałem miejsca na stacji mobilnej, ale nie mogę znaleźć zadowalających parametrów

3 polubienia

Dość uzależniony, telefon stacjonarny pozostaje telefonem stacjonarnym, a laptop laptopem^^

każdej stacji jego wykorzystanie.

W przeciwnym razie wszyscy pracowalibyśmy na laptopach. Logika.

Osobiście zdecydowałem się na Zbook17, który wydaje się całkiem zadowalający pod względem mocy

1 polubienie

No cóż, w porządku, jest dobrze... Nie musisz mnie nękać...      ;)

1 polubienie