Zwykle umieszczam wszystko w formacie PDF, a następnie segreguję je w folderach, aby faceci w warsztacie/zakupie mogli się z nimi skonsultować . Ale nie tam, gdzie jestem teraz.
@OBI WAN : to jest absolutnie to, czego staram się nie robić xD. Otwórz, wybierz katalog, a następnie wyszukaj plan wśród około 50 posłów do Parlamentu Europejskiego... Nawet z Windows Search... Zwłaszcza, gdy możesz to zrobić za pomocą dwóch kliknięć.
Chodzi o to, aby zarejestrować łącze MEP w plikach części/złożeń. Moje badania w sieci niewiele dają poza tym, że mam PDM, którego nie mam^^ Wątpię, że to może być wykonalne, ale pytam na wszelki wypadek!
Po podobnym problemie (klient, który ma nieodpowiednie nawyki z oprogramowaniem), zadałem pytanie do wsparcia: nie jest to możliwe, MEP musi znajdować się w tym samym katalogu i mieć dokładnie taką samą nazwę jak model (prt lub asm).
Jedynym słusznym argumentem jest oszczędność czasu: wystarczy prosta demonstracja (pokaż, że możesz uzyskać dostęp do MEP za pomocą jednego kliknięcia z modelu)
Zwykle, jeśli masz rysunek utworzony z części lub złożenia, Sw zasygnalizuje Ci, że istnieje i zapyta, czy chcesz go otworzyć, ale działają one tylko wtedy, gdy element instalacji został umieszczony w folderze, zapisując plik jako dla połączenia, które ma zostać utworzone.
Rozwiązanie, które działa (ale kosztuje rękę i nogę): EPDM.
To on zarządza wszystkimi powiązaniami między plikami: wie, która część znajduje się w którym zespole i który rysunek jest dołączony do części.
Z pamięci istnieje lżejsza, ale bardzo ograniczona wersja PDM: musi być dołączona do pakietu oprogramowania.
Masz też inne zalety (identyfikowalność i śledzenie zmian: wiesz, kto, co i kiedy zrobił, a także możesz ponownie otworzyć zespół enrom w dokładnie takiej konfiguracji, jaką miał na początku (w tym dla wszystkich części i podzespołów).
Ale instalacja jest ciężka i potrzebujesz pomocy z zewnątrz, aby zaktualizować EPDM (chyba że jesteś kamikadze).