Cze wszystkim
Jakiś czas temu zauważyłem, że powiązania między moimi pracami a ich MEP istniały tylko w jednym kierunku. kiedy jestem na MEP, istnieje powiązanie z pokojem (i na szczęście przy okazji), ale kiedy jestem na pokoju (dla którego istnieje MEP), kiedy klikam "otwórz rysunek", jestem zmuszony przejść i znaleźć MEP ręcznie.
Czy ktoś zna metodę rozwiązania tego "problemu"?
Z góry dziękujemy,
Jérémy
Witam
Czy Twoje 3D i plany znajdują się w tym samym folderze?
Czy masz jakieś konfiguracje?
Niech Moc będzie z wami.
3 polubienia
Powiedziałbym, że jak Obi Wan. Instalacja instalacji jest prawdopodobnie zarejestrowana pod inną ścieżką niż ścieżka elementu połączonego.
2 polubienia
W moim obecnym przypadku tak, moje plany i moje 3D są w tym samym folderze.
I nie, nie mam konfiguracji.
Jedną z konsekwencji tego braku powiązania między 3D a jego planem jest to, że kiedy tworzę archiwum (spakuj i ruszaj) montażu, nie mam żadnego planu, który by się zapisywał (nawet jeśli kliknę MEP w opcji pakowania i przenoszenia).
Dziękuję za pomoc!
Witam
Używam skrótu klawiaturowego, gdy masz otwarty pokój; Spraw, aby wyglądał jak plik, a obok "Utwórz rysunek z pokoju" powinien znajdować się skrót z Ctrl-.. i robisz to, a następnie, gdy otworzy się okno z informacją, że rysunek istnieje, naciśnij enter, a otworzy się twój MEP...
1 polubienie
Brak skrótu w mojej wersji (2018) odpowiadającego "utwórz rysunek z pokoju". Na komputerze kolegi ma Ctrl+D, ale nie działa w domu.
Jeśli masz mniej więcej takie same ustawienia, zapisz je i naładuj je w domu.
1 polubienie
Witam
Wydaje mi się, że funkcja "otwartego rysunku" z pokoju działa tylko wtedy, gdy rysunek istnieje ORAZ ma taką samą nazwę jak pomieszczenie.
Ponadto może równie dobrze znajdować się w innym miejscu niż pomieszczenie.
Jean-François
1 polubienie
Witam
+1 dla Jeana-François BOURGINE'a, dla otwarcia planu z modelu 3D wydaje mi się również, że plan musi mieć taką samą nazwę jak model 3D, co nie jest konieczne w drugą stronę, część będąca częścią drzewa konstrukcyjnego planu i palety widoków (ścieżka 3D zapisana na twardo w pliku planu, która nie powinna być nie jest odwrotnie).

Pozdrowienia
1 polubienie
Witam
Dziękuję wszystkim za odpowiedzi. Po teście wydaje się, że powinieneś mieć MEP o tym samym numerze, co odpowiadający mu plik CAD. Żebym wiedział, co muszę zrobić w moich kolejnych projektach.
Jeszcze raz dziękuję,
Jérémy
Potwierdzam tę samą ścieżkę ORAZ tę samą nazwę.
W jaki sposób oprogramowanie może znać nazwę rysunku? chyba, że wykonujesz szczególnie długi proces, jak na przykład podczas korzystania z Solidworks Explorer.