Witam
Pracuję w Solidworks 2021 i chcę wiedzieć, w jakich złożeniach dana część jest używana.
W Solidworks 2012 używałem Solidworks Explorer, ale nie mogłem znaleźć odpowiednika w wersji 2021.
Czy wiesz, jak to zrobić?
Dziękuję
Witam
Pracuję w Solidworks 2021 i chcę wiedzieć, w jakich złożeniach dana część jest używana.
W Solidworks 2012 używałem Solidworks Explorer, ale nie mogłem znaleźć odpowiednika w wersji 2021.
Czy wiesz, jak to zrobić?
Dziękuję
Witam
Możesz wypróbować mój program: może pasować do Twojej prośby.
Witam
Jeśli masz MyCadTools, dostępny jest WhereUsed, który jest dostępny do wykonania tego zadania.
Pozdrowienia.
Witam;
"Solidworks explorer" został zastąpiony przez "Solidworks File Utilities" na kilka lat...
Można go pobrać ze strony internetowej Solidworks.
Pozdrowienia.
Witam
Dziękuję za odpowiedzi. Funkcja WhereUsed w MyCadTools jest dokładnie tym, czego szukałem.
Jeśli chodzi o narzędzia Solidworks Files, nie mogłem znaleźć funkcji, która odpowiadałaby moim potrzebom.
Pozdrowienia.
"Solidworks File Utilities" jest zintegrowany z Eksploratorem plików systemu Windows.
Musisz kliknąć plik prawym przyciskiem myszy w menu solidworks, wybrać "zmień nazwę". W zależności od zdefiniowanych ścieżek zostanie wyświetlone okno z przypadkami użycia.