Powiązanie zlecenia montażu z zamówieniem zestawienia komponentów EPDM

Cze wszystkim

Czy wiadomo, czy możliwe jest, aby zestawienie komponentów EPDM miało taką samą kolejność sortowania, jak w drzewie złożeń solidworks?

Nie mogę znaleźć, jak połączyć 2, ani jak pobrać zmienną potencjału z solidworks, aby zintegrować ją z nomenklaturą epdm, a następnie posortować według tej zmiennej.

Jeśli ktoś ma pomysł, jestem za tym! 

Celem tego podejścia jest utworzenie pliku xml za pośrednictwem bramki zgodnie z kolejnością montażu, aby automatycznie zintegrować zestawienie materiałów we właściwej kolejności z naszym systemem ERP.

1 polubienie

W tej chwili nie ma mowy. Na stronie solidworks znajduje się prośba o ulepszenie...

2 polubienia

Dziękujemy za Twoją opinię, czy wiesz, czy prośby o ulepszenia są regularnie brane pod uwagę przez Dassault?

Witam
Regularnie zależy to od tego, jak dużą tolerancję na to damy :smiley:
Prośby o ewolucje/ulepszenia w SW są oparte na przyznanym wyniku, (w zasadzie inni muszą "zagłosować" na bilet, aby raczyć wziąć udział).
Nawet jeśli weźmie się go pod uwagę, na ogół musi poczekać co najmniej 2/3 lata, zanim zostanie wdrożony.
W przypadku niektórych narzędzi mam nawet wrażenie, że się poddali (PDM jest jednym z nich, biorąc pod uwagę małą ewolucję w ostatnich latach, a nawet regresje w niektórych aspektach)

Okej, dziękuję za odpowiedź!
Szkoda, epdm sam w sobie jest bardzo ciekawym narzędziem o ogromnych możliwościach! :slight_smile: