Lokalizacja główna eskaluje w PDM między dwoma 2 plikami o różnym formacie?

Czy możliwe jest utworzenie miejsca głównego eskalującego pod PDM między dwoma 2 plikami o różnym formacie, w moim przypadku plikiem Excela z planem solidworks SLDDRW?

Chcę utworzyć plany tabel z różnymi informacjami, ale chciałbym utworzyć tabelę w Excelu ze wszystkimi odwołaniami do wszystkich planów tabel, aby mój dostawca mógł używać tej tabeli do pracy, łatwiej niż 120 planów.

Plik xls zostałby oczywiście wstawiony.

Z góry dziękuję.

Witam, myślę, że rodzina pokojowa z zewnętrznym plikiem Excel załatwiłaby sprawę. Musisz połączyć rodzinę z plikiem Excel, zobacz ten link:

http://help.solidworks.com/2013/french/SolidWorks/sldworks/t_Inserting_an_Extrnal_Microsoft_Excel_File_as_a_Design_Table.htm

Zobacz między innymi ten samouczek

http://www.lynkoa.com/tutos/3d/famille-de-pieces-solidworks

@+;-)

Nie, rodziny części nadają się do 3d w celu zarządzania różnymi konfiguracjami z tej rodziny, w moim przypadku jest to po prostu plan tabeli  do etykietowania z informacjami takimi jak numer części, oznaczenie, kod..... Chcę, aby równolegle z moimi planami baza Excela była zarządzana w ramach PDM, ale chciałbym stworzyć miejsce główne pomiędzy bazą a planami.

Możemy sobie wyobrazić tworzenie etykiety w 3D (tylko ze szkicem, który wyświetlamy na planie), a następnie użycie tabeli Excel do zmiany wartości tekstowych etykiety, prawda?

Ponieważ uważam, że to, o co się na początku, nie jest możliwe (i tak poczekaj na potwierdzenie od innych osób).

Witam

Musisz skopiować plik Excel i wkleić go jako odniesienie do planu oprogramowania, aby plik Excela był częścią treści i nomenklatury twojego planu i mógł podążać za tymi samymi indeksami, jeśli to konieczne.

@+

EDIT: z drugiej strony nie przeczytałem w całości, nie pozwala ci to prowadzić planu z tej tabeli w excelu.

Musisz utworzyć rodzinę części w 3D, a na planie tego 3D wyciągnąć tabelę rodziny i zmienić nazwy odpowiednich wymiarów na a, b, c ...

@+

2 polubienia