Jestem nowy w Sw i już rozwiązałem wiele problemów (od noobów :) ) dzięki Lynkoa!
Z drugiej strony utknęłam... Mam problem z liniami mocowania żeber, które się nie pojawiają, ale pojawiają się tylko wtedy, gdy odznaczę w menedżerze właściwości --> linii dołączenia "użyj wyświetlania dokumentu" i zaznaczę "taki sam jak styl linii dołączenia"
Myślałem, że to parametr w "Opcjach", ale w windzie "linia dołączania" nie mogę nic wybrać (świeci na biało, gdy winda się rozwija)
To nagle zaczęło mi to robić, a ja nie zamierzałem majstrować przy opcjach.
Domyślam się, że to musi być coś przed moim nosem, ale teraz tego nie widzę:)
1) Przejdź do "Opcje systemu" => "Kolory" i kliknij "Przywróć domyślne kolory". (nigdy nie wiadomo, czy może to być istotny parametr, patrz P1 PJ)
2) przejdź do zakładki "Opcje systemowe" => "Właściwości dokumentu" => Standard owijania i umieszcza standard ISO w Ogólnym standardzie zawijania. Jeśli dostosowałeś właściwości dokumentu, wszystko zostanie przywrócone do ustawień domyślnych.
Sprawdź "wymiary => liniowe, jeśli styl linii jest dobry.
3) Kliknij na jeden z wymiarów, który nie ma linii dołączenia i sprawdź w zakładce "Właściwość" = > Linie dołączenia sprawdź ponownie, czy w "Styl/wymiar linii załącznika" zaznaczone jest pole "użyj widoku dokumentu".
Jeśli nic naprawdę nie pomaga, wykonujesz małe przywracanie opcji systemowych. Spowoduje to powrót do ustawień fabrycznych.