Wiedziałem, że skontaktuję się z Tobą wkrótce po znalezieniu Solidworks
Szukam umiejscowienia wybrzuszeń na części. Aby to zrobić, planowałem przejść przez średnicę styczną do zewnętrznej powierzchni... ale nie mogę pokazać linii wycofania wspomnianej średnicy.
Jak sprawić, by to wyglądało? Obraz wart tysiąca słów: Staram się, aby linia przypomnienia była czerwona na końcu Ø27.4
Witaj coin37coin, Przede wszystkim życzę wszystkiego najlepszego,...
W przypadku tej oceny, czy udało Ci się zobaczyć za pomocą opcji, a następnie klikając tekst i przesuwając go, wyświetlanie Twojej oceny powinno się zmienić. Jestem w wersji SP4 z 2022 roku, ale ze wszystkimi innymi wersjami działa to tak. Informuj mnie na bieżąco,... Powodzenia. @+. AR
@ac_cobra_427 : poniżej z proponowanymi przez Ciebie ustawieniami wyświetlania... To nie działa
Wydaje mi się, że mój problem wynika z tego, że jestem " obiektem modelu ", a nie cytowanym cytatem. Tym bardziej frustrujące jest to, że działa w jednym przypadku, a w drugim nie.
I w narzędziu==>opcja==>właściwości dokumentu==>wymiary==>średnica? Innym razem też jest czysto, ale możesz też zrobić to, co @OBI_WAN sugerują , aby przetrwać dzisiaj.
Witam Myślę, że twój problem wynika ze szkicu w twoim utworze 3D. Jeśli masz pełny okrąg konstrukcyjny, to normalne, że nie widzisz linii wycofania. Sztuczka polega na tym, aby podzielić okrąg w miejscu, w którym ma się pojawić linia przypomnienia.