Przywołaj linię na wpisanej średnicy

Witaj zespole

Wiedziałem, że skontaktuję się z Tobą wkrótce po znalezieniu Solidworks :slight_smile:

Szukam umiejscowienia wybrzuszeń na części. Aby to zrobić, planowałem przejść przez średnicę styczną do zewnętrznej powierzchni... ale nie mogę pokazać linii wycofania wspomnianej średnicy.

Jak sprawić, by to wyglądało?
Obraz wart tysiąca słów: Staram się, aby linia przypomnienia była czerwona na końcu Ø27.4

Dziękuję

Witaj coin37coin,
Przede wszystkim życzę wszystkiego najlepszego,...

W przypadku tej oceny, czy udało Ci się zobaczyć za pomocą opcji, a następnie klikając tekst i przesuwając go, wyświetlanie Twojej oceny powinno się zmienić. Jestem w wersji SP4 z 2022 roku, ale ze wszystkimi innymi wersjami działa to tak. Informuj mnie na bieżąco,... Powodzenia.
@+.
AR

Witaj coin37coin,

Sprawdź przy tych ustawieniach, czy to działa, w moim przypadku tak.

2 polubienia

@ac_cobra_427 : poniżej z proponowanymi przez Ciebie ustawieniami wyświetlania... To nie działa :sob:

Wydaje mi się, że mój problem wynika z tego, że jestem " obiektem modelu ", a nie cytowanym cytatem. Tym bardziej frustrujące jest to, że działa w jednym przypadku, a w drugim nie.

@A_R dziękuję za propozycję. Rzeczywiście, próbowałem w ten sposób, ale trochę wysycham

1 polubienie

Witam
Nie martw się o to.
Niech Moc będzie z wami.

5 polubień

I w narzędziu==>opcja==>właściwości dokumentu==>wymiary==>średnica?
Innym razem też jest czysto, ale możesz też zrobić to, co @OBI_WAN sugerują , aby przetrwać dzisiaj.

3 polubienia

Nie, jestem całkowicie czysty w opcjach. Mam wariant na obniżone kursy w porównaniu z tobą, ale nie sądzę, żeby to miało wpływ.

Właściwie mogę to prześledzić... Ale nigdy nie byłem wielkim fanem tego typu rozwiązań. Myślę, że z biegiem czasu nie jest to zbyt sponsorowane.

Szkoda mi, że może się to nie udać za pomocą obiektów modelu w solidworks

1 polubienie

W której wersji jesteś i czy możesz dzielić pokój z jego posłem do Parlamentu Europejskiego?

Witam
Myślę, że twój problem wynika ze szkicu w twoim utworze 3D.
Jeśli masz pełny okrąg konstrukcyjny, to normalne, że nie widzisz linii wycofania.
Sztuczka polega na tym, aby podzielić okrąg w miejscu, w którym ma się pojawić linia przypomnienia.

Na zdjęciach mój przykład:

Szkic w pomieszczeniu 3D:

Rysowanie z linią zjazdową:

Rysowanie bez linii przypomnienia (ponieważ łuk okręgu jest obecny w 3D):
SLDWORKS_8B7cTe3p5c

Mam nadzieję, że ci pomogłem :slight_smile:

Mikołaj

5 polubień

Włochaty@Nicolas74 To jest dokładnie to , czego chciałem :slight_smile:

2 polubienia