Naszkicuj linie pogrubioną czcionką, a inne wyraźnie. Po co?

Narysowałem szkic 2D i mam kilka linii, które pojawiają się w pogrubionej czerni, a niektóre w jasnej czerni. Kiedy buduję z mechanicznie spawanymi, mam pewne problemy z regulacją części. Czy ten początkowy problem z różnicami w kolorach linii nie byłby przyczyną moich problemów z dopasowaniem części?

W załączeniu znajdują się odpowiednie pliki

Z góry dziękuję za aide.et rady

Z poważaniem

JeanPhi powiedział:

sa16042_-_grzebienie_-_charpente_ind_0_esquisse.sldprt

Witam

W rzeczywistości jest to nic innego jak mały błąd graficzny. Ja też to czasem mam, ale nic to nie zmienia w funkcjonalności szkicu i nie potrafię tego wytłumaczyć....

1 polubienie

Dobry wieczór

Domyślnie inna jest tylko grubość linii.

Aby umieścić wszystkie linie o tej samej grubości, W menu, po wybraniu wszystkich linii, przejdź do "Format linii", a następnie "Grubość linii" i  ustaw żądaną grubość; Wszystkie linie będą wtedy identyczne.

2 polubienia

Dziękuję za odpowiedzi

Do zobaczenia wkrótce

Dac.

Dziękujemy za oddanie głosu na najlepszą odpowiedź

; °)

Nie wiem, mnie też się to czasem zdarza, a przecież nic nie zmieniam w parametrach linii i myślę, że dla Ciebie musi być tak samo. .

1 polubienie

Uważam, że pogrubione linie to linie o zamkniętym profilu lub pętli, podczas gdy linie na końcu nie są częścią pętli.

3 polubienia

Witam

Może odbiegam od tematu, ale czy nie byłoby to bardziej związane z zamkniętymi szkicami w kilku miejscach?

W każdej teorii, jeśli istnieją dwa elementy, które tworzą "nadmiar" zamkniętych konturów, SW oznacza je cienką linią, a nie grubą.

Lub również, gdy oprócz zamkniętych profili występują linie.

4 polubienia