Aby naprawdę ruszyć do przodu, musisz zobaczyć wszystkie ograniczenia i łączniki, których używasz w swojej symulacji.
Myślę, że wynika to ze sposobu, w jaki ograniczyłeś dwa duże cylindry.
Pamiętaj, że twoje dwa kołki działają jak równoległobok, co znacznie ogranicza zginanie. Przypomnij nam o średnicy swoich szpilek, a zwłaszcza o ich długości. Spójrz na wygięcie wrzeciona samo w sobie, a zobaczysz część tego, co wyczuwam.
Czy możesz opublikować swój ASM z najnowszą symulacją, aby sprawdzić, co mówię powyżej.
Dziękuję
1 polubienie
Witaj Snouzy13
Tak właśnie myślałem, że nadużywasz narzuconego przemieszczenia.
Myślę, że wynika to z małego nieporozumienia z twojej strony.
Ponadto nie masz obciążenia w swoim simu.
Przez wymuszone przemieszczenie należy rozumieć, że pozwala się części poruszać zgodnie z X lub Y lub Z o określoną wartość.
Umożliwia to sterowanie slajdami (animowany obraz jest wyraźny)
Są też inne rzeczy, które są złe
Zrobię simu i odezwę się później.
Pozdrowienia
1 polubienie
Przy kompresji chcę przemieszczenie 1 mm w dół, wybieram górną powierzchnię, a następnie normalną do płaszczyzny, co daje przemieszczenie z 1 mm.
Pozwalam części przesunąć się o 1 mm i chcę znać siłę, która sprawia, że się porusza, co jest tutaj błędne.
Witaj Snouzy13
Oto wyniki bez nakładania limitu na przemieszczenie, ale przy obciążeniu 90 N uzyskujemy przemieszczenie około 3 mm (patrz zdjęcie)
Z drugiej strony, jeśli założymy, że przemieszczenie jest ograniczone do 1 mm, wynik to rzeczywiście 1 mm przy identycznym obciążeniu 90 N lub 200 N, jeśli chcemy wykonać test.
Bądź ostrożny, ponieważ w przypadku jednonogiego podparcia kość piszczelowa utrzyma cały ciężar ciała (wystarczy powiedzieć, że twoje szpilki (tylko 5 mm średnicy) są bezużyteczne, aby ograniczyć przemieszczenie podczas kompresji), w tym przypadku służy to tylko do utrzymania dwóch części ponownie połączonej kości piszczelowej w jednej linii (jak w zewnętrznych stabilizatorach ilisarov).
Ilisarov jest używany głównie do zmniejszania lub naprawiania fragmentów kości w przypadku złożonych złamań kości długich (piszczel, umer itp.).
Do Twojej dyspozycji, aby opowiedzieć Ci więcej o tym, co tak naprawdę chcesz przetestować.
Pozdrowienia
deplacement_limite_a_1mm.jpg
2 polubienia
Pakiet w ZIP do zrzutów ekranu dla wersji simu attention 2018
Pozdrowienia
PS masz dwa zazębiające się zamki błyskawiczne ( = 1 ASM z PRT + 1 zamek ze zdjęciami
information_et_assemblae_en_v_2018.zip
Drzemka
Rozumiem, czego pan chce, ale zadaj sobie trud przeczytania tego, co powiedział pan godzinę temu.
Powtarzam wam, że wasz sposób działania nie jest właściwy. W wynikach mojego poprzedniego maila masz oczekiwany rezultat "złą metodą i właściwą w stosunku do celu, który ma być osiągnięty. Stosując odpowiednią metodę, będziesz wiedział, że przesunięcie dwóch maleńkich szpilek o 1 mm zajmuje mniej niż !!!!!
Pozdrowienia
Witam, dziękuję za pomoc.
"Oto wyniki bez narzucania limitu przemieszczenia, ale przy obciążeniu 90 N uzyskujemy przemieszczenie około 3 mm", czyż nie jest to 0,22 mm?
"200 N jeśli chcesz zrobić test" skąd bierze się ta wartość i co masz na myśli?
Nie mam solidworks 2018, więc podczas instalacji wersji studenckiej spojrzałbym na złożenie. Widziałem, że dodałeś złącza, nie wiem do czego to służy ale zobaczę w montażu.
W moim przypadku zajmuję się podstawowymi utrwalaczami zewnętrznymi. Celem jest znalezienie siły dla każdego ruchu, wtedy zmienię kąt nachylenia kołków, ich średnice itp. Na koniec porównałbym te siły. To jest to, co na razie dał mi mój opiekun stażu.
Pozdrowienia
Problemem jest przede wszystkim słownictwo, które może mieć kilka znaczeń, zdrowy rozsądek oraz znaczenie używane w danej dziedzinie, jaką jest tutaj symulacja
Jak to wyjaśnić
Narzucone podróżowanie (mówię tylko o Standardach)
Aby przeprowadzić analizę statyczną, model musi być odpowiednio zamocowany, aby uniknąć przemieszczenia.
A) Stała geometria: wszystkie stopnie swobody, w tym obrót, są zablokowane.
B) Podpora płaszczyzny Wskazuje, że obiekt może swobodnie poruszać się po tej płaszczyźnie, ale na przykład, że nie może poruszać się względem krawędzi. Trochę jak mysz komputerowa, w której można by powiedzieć, że nie może wydostać się z podkładki pod mysz.
C) Stały trzpień Wskazuje, że powierzchnia cylindryczna może poruszać się tylko na samym końcu swojej osi (nie może poruszać się promieniowo), ale może poruszać się w kierunku osiowym (jak zawias drzwi). Promień i długość nie zmieniają się pod obciążeniem.
MOCNE STRONY
siła, ciśnienie, grawitacja, siła odśrodkowa, obciążenie łożyska, zdalne obciążenie masy, masa rozproszona.
W twoim przypadku najlepiej zastosować siłę.
Pozdrowienia
@Zozo_mp
Witam
Zrozumiałem, co masz na myśli mówiąc o siłach i narzuconych przemieszczeniach, zrozumiałem już tę część. Czy mógłbyś mi wyjaśnić, co zacytowałem powyżej, 90 N 3 mm i 200 N?
Dziękuję
Po przekroczeniu granicy sprężystości następuje odkształcenie plastyczne, a następnie pękanie...
Niech moc będzie z wami ; )
Edit: ups, nie widziałem liczby stron dsl
1 polubienie
Witam snouzy13
Musisz zrozumieć, że to trochę tak, jakby palce naciskały na sprężynę. Jeśli przejdziesz z 90 N do 200 N, będziesz miał większe odkształcenie, ponieważ kołki będą się bardziej zginać przy 200 N.
W twoim interesie jest zachowanie tego odniesienia dla różnych testów, które będziesz musiał przeprowadzić, ponieważ o to prosi cię twój nauczyciel.
Nawiasem mówiąc, w swoich testach umieść swoje dwa piny w X, oczywiście krzyżując je, będziesz miał najmniejsze odkształcenie. Innymi słowy, będzie to miejsce, w którym Twoja goleń będzie najlepiej podparta. Jeśli masz odwagę zrobić system w kształcie litery X, spójrz jak to wygląda z 200 N w osi kości piszczelowej. :-) :-)
Pozdrowienia
Witaj Zozo_mp
Nie widzę, co się zmieniło w zespole, który zmodyfikowałeś, dodałeś łączniki, sterowanie siatką, ale nadal otrzymuję 444 N dla wymuszonego przemieszczenia 1 mm.
Mam wartości eksperymentalne, które wynoszą około 50-100 N dla 1mm i tam znajduję 444 N, już nic nie rozumiem.